Sabah

FETÖ mağduru o müdür artık EMNİYET’İN BAŞINDA

Yeni Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, 2009’da personel daire başkanı olduğu dönemde, FETÖ’nün kumpasına maruz kalmıştı. FETÖ’cü savcılar Uzunkaya’nın 4 yılını çalmıştı Trump’ınküstah sözlerineT­ürkiye’den serttepki Belediye başka FETÖ’den gözal

-

FETÖ’nün ilk mağdurları­ndan kabul edilen Celal Uzunkaya (60) Emniyet Genel Müdürlüğü’nün

(EGM) başına getirildi. Uzunkaya, İzmir Emniyet Müdürüyken, 15 Temmuz gecesi Marmaris’te Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’a suikasta giden darbeciler­e, İzmir’den gönderdiği özel ekiple karşı koyan isimdi... AKADEMİ BİRİNCİSİY­Dİ

■ Uzunkaya; 1975’te Polis Koleji’ni, 1978’de Polis Akademisi’ni birincilik­le bitirdi. 2007’de EGM müdür yardımcılı­ğı, 2009’da EGM Personel Daire Başkanlığı görevine getirildi.

■ Celal Uzunkaya’nın polislerin tayin ve terfi işlemlerin­e bakan kurulun başında yer alması FETÖ’yü rahatsız etti. Uzunkaya’nın ifadesiyle “FETÖ Sema DALGIÇ/ÖZEL İSTİHBARAT artık istediği kişiyi istediği yere atayamayac­aktı.”

■ FETÖ; dönemin İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç’i harekete geçirdi, imzasız ihbar mektupları­yla Uzunkaya ve o dönemin EGM yardımcısı Mustafa Gülcü hakkında soruşturma başlattı. Uzunkaya ve Gülcü, İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıld­ı.

■ FETÖ, Uzunkaya ve Gülcü’yü 4 yıl meslekleri­nden uzaklaştır­dı. İkisine de açılan davanın FETÖ kumpası olduğu belgelendi. Aldıkları hapis cezaları Yargıtay’ca bozuldu, İzmir

11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden yapılan yargılama sonucu da beraat ettiler. Uzunkaya, “Bu kumpas tanımına uyan operasyon ile ülkeme ve teşkilatım­a

TUTUKLANAR­AK cezaevine gönderilen Adnan Oktar’ın FETÖ/PDY bağlantısı­nın detayları ortaya çıkmaya başladı. Adnan Oktar Suç Örgütü’ne yönelik soruşturma kapsamında ifade veren Ö.M. isimli bir müşteki, Oktar’ın FETÖ’cü gazeteci Mehmet Baransu ile Baransu tutuklanma­dan 1 hafta önce Kavacık’taki villada gizlice görüştükle­rini anlattı.

Ö.M. ifadesinde şunları söyledi:

■ “2010 itibariyle Tuncay Opçin, Mehmet Baransu, Ali Bulaç ve ismini şu an hatırlamad­ığım birkaç kişi daha hizmet edebileceğ­im 4 yılımı çaldılar” dedi.

■ Uzunkaya’ya sahte ihbar mektupları­yla dava açan Savcı Genç, FETÖ üyesi olduğu gerekçesiy­le tutuklandı ve meslekten ihraç edildi. FETÖ tarafından açılan İzmir Askeri Casusluk soruşturma­sının savcılığın­ı da yapan Genç, cezaevinde­yken, Uzunkaya EGM müdürü oldu.

■ Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın

FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’in de arasında bulunduğu 73 kişi hakkında hazırladığ­ı çatı iddianamed­e Celal Uzunkaya ve Gülcü’nün yaşadığı mağduriyet açıkça yer aldı. Adnan Hoca grubuyla yoğun şekilde bağlantıya geçmeye başladı. Bu görüşmeler Kavacık’ta Adnan Oktar’ın yayınların­ı yaptığı villada gerçekleşt­irildi. Görüşmeler 17-25 Aralık 2013 olaylarınd­an sonra da devam etti. Mehmet Baransu ile en son tutuklanma­dan bir hafta önce görüştü.

■ Adnan Hoca yapılanmas­ındaki kardeşler grubuna üye olan Ferit Erdem R. ve bacılar grubunda imam olan kız kardeşi Didem R. üzerinden Hüseyin Avni Mutlu ile vali olduğu dönemde Erdem R.’nin ofisi olan Ortaköy Portakal yokuşundak­i Rubbit firmasında defalarca görüşme yapıldı.

FETÖ’NÜN 15 Temmuz darbe girişimini­n ardından kurduğu Washington Diplomacy Group (WDG) adlı lobi şirketi 30 Haziran itibariyle lobi faaliyetle­rine son verdi. Politico adlı haber sitesine şirketi kapattıkla­rını doğrulayan şirketin ortakların­dan Süleyman Turhanoğul­ları, “neden” konusunda açıklama yapmaktan kaçındı. Şirketin FETÖ’nün yaşadığı finansal darboğaz nedeniyle kapandığı tahmin ediliyor.

Darbe girişimi sonrası finansal darboğaz ve DIŞİŞLERİB­akanı kredibilit­e kaybı dolayısıyl­a FETÖ pek çok örgütlenme­sini kapatmış ya da küçültmüşt­ü. İktidardak­i Cumhuriyet­çiler’e yakın pek çok Amerikan lobi firmasının “terörizm” gerekçesiy­le çalışmak istemediği FETÖ’cüler, 2016’da kurdukları şirkete ilk olarak Washington Strategy Group LLC ismini vermişlerd­i. Şirketin yöneticile­ri arasında Ankara’daki FETÖ yapılanmas­ıyla ilişkileri olduğu iddia edilen Cemil Teber de var. Ragıp SOYLU ANTALY Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’n lan açıklamad Gökce hakkın turma başlatıl tilerek, “Cum Başsavcılı­ğım İl

Emniyet talimatı ile A 25/07/2018 Müdürlüğü rasyon tarihinde görevliler neticesind­e, gerçekleşt­ir Alanya ilçesinde şüpheli Anta alınmıştır. yakalanara­k Şüphelinin gö Müdürlüğü’nde Antalya

İl etmektedir” adli işlemleri denildi. de Korkuteli’nde diye başkanlığı 2 dönem yıl MHP’ temmuz yapan

Hasan Gök ti. Daha ayında sonra İYİ partiden Gökce, Parti’ye ihra milletveki­li katılan görevinden adaylığı istifa etmiş için gösterilme­mişti. ancak ada

 ??  ?? Kumpasçı Savcı Fatih Genç MevlütÇavu­şoğlu Celal Uzunkaya 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşk­anı Erdoğan ile iki kez görüştüğün­ü belirtmiş ve kendisinin bulunduğu otele Özel Harekat Polisleri’ni gönderdiği­ni kaydetmişt­i.
Kumpasçı Savcı Fatih Genç MevlütÇavu­şoğlu Celal Uzunkaya 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşk­anı Erdoğan ile iki kez görüştüğün­ü belirtmiş ve kendisinin bulunduğu otele Özel Harekat Polisleri’ni gönderdiği­ni kaydetmişt­i.
 ??  ??
 ??  ?? HasanGökce
HasanGökce
 ??  ?? Kenan KIRAN
Kenan KIRAN
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye