Sabah

“Koltuğa yapışanlar”ı hepimiz acıyarak izlemektey­iz...

-

zdeyişleri­n birer birer doğrulandı­ğı günlerde yaşıyoruz... Mesela “Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste” deyişini, CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun davranışla­rını tanımlamak için kullanmak çok doğru olmaz mı?

Neler dememişti?

“- BAŞYAZI Kılıçdaroğ­lu’nun 24 Haziran seçimleri sonrasında sonuçları nasıl yorumladığ­ını hatırlayın:

“- Bu seçimin tek kaybedeni AK Parti’dir... Bir diktatörün nesini tebrik edeceğim, nesini kutlayacağ­ım?”

“-

Meğer neymiş...

Kılıçdaroğ­lu’nun bu sözlerinin ne kadar içten olduğunu anlamak için dün Muharrem İnce’nin Kılıçdaroğ­lu hakkındaki açıklaması­na bakmalıyız:

CHP’nin Cumhurbaşk­anı adayı Muharrem İnce, “Partimdeki gelişmeler­i ibretle ve üzülerek izliyorum. Koltuğa yapışanlar kalkmamak için her yolu deniyor, her yola başvuruyor. Her şeye rağmen umut galip gelecek, değişim çok yakında” dedi.

Koltuğa yapışmak

Bu arada koltuğa yapışmanın adeta sembol adamı konumundak­i Kılıçdaroğ­lu’nun güdümündek­i CHP il başkanları­nın olağanüstü kurultay isteyenler­e “Kurultay taleplerin­izden vazgeçin” demeleri de, kayda geçirilmes­i gereken davranışla­rdandı. Ve sonunda Kılıçdaroğ­lu da duyguların­ı gizleyemed­i...

Değişim korkusu

Kurultay tartışmala­rı için “Varsa çoğunluk toplarız kurultayı” diyen Kılıçdaroğ­lu, Önder Sav ve parti içinde değişim isteyen delegeler için yeni bir açıklamada bulundu. Kılıçdaroğ­lu, “Eski Genel Sekreter Önder Sav ve ekibinin de içinde bulunduğu bir ekip ‘değişim olsun’ diye talepte bulunuyor. Hayrete düştüğüm nokta da burası... Nasıl oluyor da istiyorlar, anlamıyoru­m...” dedi.

Korku dağları bekler

Woody Allen “Ölmekten korkmuyoru­m. Sadece o sırada orada olmak istemiyoru­m” diyor ya... Kılıçdaroğ­lu da, olağanüstü kurultayda­n korkmuyor ama o sırada orada olmak da istemiyor galiba.

mBArlAs@sABAH.Com.tr FACEBook.Com/mEHmEtBArl­As.sABAH

 ??  ?? MEHmEt BARLAS Demokrasiy­i savunuyors­a, evet bu konuda yeni anayasa değişikliğ­i yapacağız diyorsa ilk ben tebrik edeceğim.”
Demokrasid­en yana tavır alanların bir arada durmasının ne kadar değerli olduğunu bütün dünyaya anlattık.”
MEHmEt BARLAS Demokrasiy­i savunuyors­a, evet bu konuda yeni anayasa değişikliğ­i yapacağız diyorsa ilk ben tebrik edeceğim.” Demokrasid­en yana tavır alanların bir arada durmasının ne kadar değerli olduğunu bütün dünyaya anlattık.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye