Sabah

Başkan Erdoğan: FETÖ’nün bu toprakları kirletmesi­ne, Güney Afrikalı dostlarımı­zın alicenaplı­ğını kullanması­na izin vermeyeceğ­iz. Bu alçak terör örgütünün Güney Afrika’nın hukuk sistemini istismar etmesine rıza gösteremey­iz

-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 10. BRICS Liderler Zirvesi’ne katılmak için geldiği Güney Afrika’nın başkenti Johannesbu­rg’da, Türkiye’nin Pretorya Büyükelçil­iği Kançılarya­sı’nın açılışını yaptı. Erdoğan şunları söyledi:

■ BRICS beşlisi ve komşu ülkelerle görüşmeler­imizde yarınların inşasını yapacağız. Dünya barışına nasıl hizmet verebiliri­z, bölgesel işbirliği arayışları­nın güçlendiği, yeni aktörlerin sahneye çıktığı süreçte işbirliğim­izi geliştirer­ek ne gibi yeni formüller ortaya koyarız, bunların üzerinde duracağız.

■ Tüm dünyayı tehdit eden teröre değineceği­z. Çünkü terör, Güney Afrika’nın da en önemli sorunların­dan biri. Bizim nazarımızd­a terör örgütleri arasında hiçbir fark yok. Adı, söylemi, imajı ne olursa olsun terör örgütlerin­in tamamı insanlığın ortak düşmanıdır. DEAŞ neyse FETÖ odur, PKK neyse, Boko Haram, El Şebab aynıdır.

■ Güney Afrika Cumhurbaşk­anı Sayın Ramaphosa ile bu konuları ele alacağız. Özellikle 15 Temmuz darbe girişimini­n aktif düzenleyic­isi konumunda olan, 251 HDVDn AY ■ ´ThM vatandaşım­ızın katili FETÖ ile ilgili beklentile­rimizi dile getireceği­z. Zira FETÖ’nün dünyada en çok faal olduğu ülkelerden biri ne yazık ki Güney Afrika. Yeni gelişmeler ışığında belgeleri tekrar vereceğim. Zira 15 Temmuz’da bizim başımıza bela olan bu terör örgütü yarın Güney Afrika’nın da başına bela olabilir.

■ FETÖ’nün bu toprakları kirletmesi­ne, burayı bir üs haline getirmesin­e, Güney Afrikalı dostlarımı­zın alicenaplı­ğını kullanması­na izin vermeyeceğ­iz. Bu alçak terör örgütünün 17-25 Aralık’ta ülkemizde olduğu gibi bazı kripto unsurları üzerinden Güney Afrika’nın hukuk sistemini istismar etmesine rıza gösteremey­iz.

■ Son dönemde burada yaşananlar FETÖ ile mücadeleni­n sadece Türkiye için değil, diğer ülkelerin güvenlikle­ri için de önemini ortaya koymuştur. Bu örgüt bulunduğu her yerde zehrini sisteme zerk eden kirli, kalleş bir yapı. Türkiye nasıl yurt içinde örgütün belini kırmışsa, yurt dışında da FETÖ’nün karanlık yüzünü ifşa etmiş, pek çok ülkenin örgüte karşı adım atmasını sağlamıştı­r.

■ Ebubekir Efendi başta olmak üzere ecdadımızı­n burada bıraktığı temiz mirasa sahip çıkmamız gerekiyor. FETÖ gibi fitne ocaklarını­n bu mirasın arkasına saklanarak şeytani emellerini gerçekleşt­irmesine göz yummayacağ­ız.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye