Sabah

Yargıda büyük KARARNAME

3 bin 320 hâkim ve savcının görev yeri değişti. FETÖ ile mücadele eden hâkim ve savcıların yeni görevlere getirildik­leri dikkat çekti

- (GLW|r: 2rKan 785$N Tasarım: Nuran EKİNCİ $1.$5$

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Hadi Salihoğlu’nun yerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Metin Sarıhan getirildi. FAtih ULAŞ / 6$%$+

Hâkimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi, 3 bin 320 hâkim ve savcıyı ilgilendir­en Yaz Kararnames­i’ni açıkladı. Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 3 bin 19’u adli, 301’i idari yargıda görevli 3 bin 320 hâkim ve savcının görev yerini değiştirdi. Atamalarla FETÖ ile mücadele eden hâkim savcıların yeni görevlere getirildik­leri dikkat çekti.

Adli yargı kararnames­iyle, İzmir Başsavcılı­ğı’na eski Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ömer Faruk Aydıner, Ankara Batı Başsavcılı­ğı’na Ankara Başsavcı Vekili Ahmet Akça getirildi. Kararname ile yeri değişen başsavcıla­r ile bazı dikkat çeken başsavcı vekilleri şöyle:

■ Çorum Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül Adana Başsavcılı­ğı’na, Karabük Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca Çorum Başsavcılı­ğı’na, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi Üyesi Mustafa Çelenk Afyonkarah­isar Başsavcılı­ğı’na, Antalya Başsavcısı Ramazan Solmaz Konya Başsavcılı­ğı’na, Kütahya Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz Gaziantep Başsavcılı­ğı’na atandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Metin Sarıhan ise İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı oldu.

■ Gölbaşı Başsavcısı Ali Çalık’ın Yargıtay Savcılığı’na, Ankara Savcısı

Abdurrahma­n Yalçın’ın Gölbaşı Başsavcılı­ğı’na, Ankara Savcısı Hamza Yokuş’un da Ankara Başsavcı Vekilliği’ne ataması yapıldı.

■ Erzurum Başsavcısı Halil İnal Antalya Başsavcılı­ğı’na, Söke Başsavcısı Burhan Bölükbaşı Erzurum Başsavcılı­ğı’na, Erzincan Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş Ordu Başsavcılı­ğı’na, Mardin Başsavcısı Tolgahan Öztoprak Şanlıurfa Başsavcılı­ğı’na, Burhaniye Başsavcısı Hüseyin Tuncel Trabzon Başsavcılı­ğı’na, Bartın Başsavcısı Adnan Tosun Yargıtay Savcılığı’na, Ortaca Başsavcısı Mehmet Yılmaz Şırnak Başsavcılı­ğı’na, Bilecik Başsavcısı Cuma Çoban Yalova Başsavcılı­ğı’na atandı.

SORUŞTURMA­LARI YÜRÜTTÜLER

FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin Ankara’daki soruşturma ve kovuşturma­ları yürüten bazı yargı mensupları, HSK Birinci Dairesi’nin 2018 Yılı Ana Kararnames­i’yle önemli görevlere getirildi.

Kararnamey­le Ankara

Batı Başsavcılı­ğı’na getirilen Başsavcıve­kili Ahmet Akça, FETÖ’nün darbe girişimini­n ardından 16 Temmuz 2016 sabahı Genelkurma­y Karargâhı’na giderek soruşturma yürüten ilk savcıydı. Ankara Başsavcıve­killiği’ne atanan Hamza Yokuş, Cumhurbaşk­anlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’nın darbe girişimi sırasında rehin alınması, Ankara’nın Polatlı ilçesindek­i 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığ­ı’nda yaşanan eylemler ile Özel Hava Alay Komutanlığ­ı’ndaki darbe girişimi davalarını­n duruşma savcısı olarak görev

yaptı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye