Sabah

İsrail TİKA’ya karşı saldırıya geçiyor

-

Türk IşBIrlIğI vE KoorDInAsy­on AJAnsı TİKA DünyAnın HEr yErInE uzAnıp nerede dertli varsa orAyA GIDIp Az vEyA çok yArDımDA BulunDuğum­uz, gözbebeği kurumumuz...

Dün DönDüğümüz

Afrika vE =ambiya sEyAHAtInD­E, TİKA’nın insanlık için ne derece hayati roller üstlendiği­ne BIr kEz DAHA tAnık olDuk. ÜlkEmIzIn uluslArArA­sı IlIşkIlErD­En EkonomIyE, sAnAttAn sosyoloJIy­E EtkIn olDuğu HEr AlAnDA yüksEk pErFormAns­ıylA BIlInEn TİKA’ya karşı büyük tehdit vAr. TEHDIDIn sAHIBI İsrail...

BIr İsrAIl ArAştırmA kuruluşu, DüzmECE DElIllErlE TİKA’yı teröristle­re yardımla suçlayan rapor HAzırlADı. TİKA’nın sAkınCAlı olDuğu tEzInI DünyAyA yAymAlArı vE FAAlIyEtlE­rInIn DurDurulmA­sı önErIsInI DünyADAkI 39 Yahudi kuruluşuna BIlDIrDIlE­r.

OysA TİKA, TürkIyE’nIn kAlkınmA tECrüBEsIn­I BAşkA ülkElErlE pAylAşAn, “işbirliği ortaklığı” AnlAyışıyl­A çAlışAn BIr kurumumuz. YAptığı kAtkılArlA pEk çok CoğrAFyADA “gözbebeği kurum” AlGısını oluşturmuş, BAşkAn Dr 6erdar dam’ın IFADEsIylE “etkili kararlar ve doğru adımlarla diğer ülkelere model” HAlInE GElmIş.

İsrAIl mEDyAsı, TİKA’nın Doğu Kudüs, Batı Şeria vE Gazze’DEkI FAAlIyEtlE­rInE kısıtlAmA GEtIrIlmEs­InIn plAnlAnDığ­ını yAzDı BIlE. HAttA İsrail Güvenlik Konseyi, TİKA’yA kArşı AlınmAsı GErEkEn tEDBIrlErE DAIr rAporunu Başbakan Netayahu’yA sunDu.

İDDIAlArın IçErIğInE BAkıyoruz, “TİKA, Gazze’deki ofisinde İslami Cihad Hareketi üyelerini barındırma­k ve Hamas’a finansal destek, bilgi sağlamak.” YEtmIyor, İsrAIl’In HADAsHot TV kAnAlı, TİKA’ya karşı operasyonl­arın başlayacağ­ını Duyuruyor.

Türkiye’nin düşmanları, böylesine birlik olmamıştı... Trump’un tEHDItlErI, AB üyEsI ülkElErIn DüşmAnlıkl­Ar yEtmEzmIş GIBI FETÖ’nün EksEnInDE ürEtIlEn yığınCA olumsuz algı operasyonu ülkEmIzI eşanlı hedef Almış DurumDA.

Cumhurbaşk­anlığı İletişim Başkanlığı’nA GEtIrIlEn Fahrettin Altun’A AllAH kolAylık vErsIn. İşE Ilk GünDEn, Johannesbu­rg’DA, CumHurBAşk­Anı 5ecep Tayyip Erdoğan’ın GEzIsIylE BAşlAyAn Altun’un “acil sorunlar” lIstEsInE şImDI DE TİKA’ya karşı başlatılan algı saldırılar­ı DA GIrmIş Bulunuyor.

BurADA önerim, TİKA’yA kArşı GIrIşIlEn saldırı yoğunluk kazanmadan, DErHAl strateMi geliştirme­k vE karşı algı operasyonl­arı DâHIl, GErEkEnI yApmAk... TİKA’yı İsrail’in hezeyanına teslim edecek değiliz elbette...

seref.oguz@sabah.com.tr

 ??  ??
 ??  ?? Güney Şeref OĞUZ
ÖNERİ-YORUM
Güney Şeref OĞUZ ÖNERİ-YORUM

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye