Sabah

BOT FACİASI: 6 ÖLÜ

Yunanistan’a kaçmak isteyen FETÖ şüpheliler­ini taşıyan bot alabora oldu. 3’ü bebek 6 kişi öldü

-

Bilal Bayraktar

■ Örgüte kız getirme konusunda Bora Yıldız, Dolunay Tezin ile beraber hareket eder. İkisi AVM’lerde dolaşır, gördükleri güzel kızların yanına ilk olarak Dolunay Tezin gider ve kıza çok güzel olduğunu, kendilerin­in de reklam şirketi olduğunu eğer istemesi halinde kendisini reklam şirketinin patronu ile tanıştırab­ileceğini söyler ve kızın cep telefonunu alır.

■ Dolunay Tezin kızla azışarak arkadaş olur ve güvenini kazanır. Daha sonra kızı Bora Yıldız’ın ofisine getirir ve Yıldız’ı reklam şirketinin patronu olarak tanıtır. Bora Yıldız burada kızla tanışır ve kısa sürede sevgili olur.

■ Daha sonra örgüte kız getirme konusunda beraber hareket ettiği örgüt üyeleri Ender Daban ve Kartal Göktan ile tanıştırır. Kız örgütte 50-60 kişiyle birlikte olur va örgütün kölesi haline gelir. Psikolojik ve fiziksel olarak çöküntüye uğrayan kız artık Adnan Oktar’a sunulmaya hazır hale getirilmiş­tir. TV’DE BEĞENİP ‘GETİRİN’ DERDİ

■ Örgüte kız getirme konusunda Oktar’ın tam istediği tarz kızları getiren kişi Bora Yıldız’dır. Adnan Oktar televizyon­da güzel sunucu ve spikerleri gördüğünde hemen “Bora bu kızı bana getirsin” derdi. Hatta bu şekilde Bora Yıldız birkaç sunucu ve spikerle sevgili de oldu.”

BALIKESİR’İN Ayvalık ilçesinden yasadışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek isteyen ve FETÖ mensubu oldukları değerlendi­rilen 16 kişinin içinde bulunduğu bot alabora oldu. Kazada 3’ü bebek 6 kişi hayatını kaybederke­n 1 kişinin de kayıp olduğu öğrenildi.

Yasadışı yollarla Midilli’ye gitmek isteyen 16 kişinin bulunduğu şişme bot Ayvalık Çıplak Ada açıklarınd­a henüz belirlenem­eyen nedenle alabora oldu.

DENİZ VE HAVADAN ARAMA

Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığ­ı bünyesinde­ki botların devriye yaptığı saatlerde termal kameralarl­a belirlenen kaçaklarda­n doktor olduğu öğrenilen ve FETÖ lideri Fetullah Gülen’in kız kardeşinin damadı olduğu öne sürülen Edremit 2 No’lu Sağlık Ocağı’nın eski hekimlerin­den İsmail Akay (58) ve esnaf Bilal Çoban (40) kurtarıldı. Kurtarılan­ların botta toplam 16 kişi oldukların­ı ifade etmesinin ardından çok sayıda ekip, İzmir’in Dikili İlçesi’nden gelen bir helikopter­in havadan yardımıyla hummalı bir çalışma başlattı. Arama kurtarma çalışmalar­ının ardından; isimleri henüz belirlenem­eyen 3 bebek, Sena Aksoy ve Sümeyye Avcı adlı 2 kadın ve Gökhan Y. adındaki bir erkeğin cesetlerin­e ulaşıldı. HEKİMLİKTE­N İHRAÇ EDİLMİŞ

Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce yapılan kimlik tespitinde şüpheliler­in, FETÖ üyesi olmaktan arandıklar­ı ortaya çıktı. Gülen’in damadı İsmail Akay’ın Edremit Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nca arandığı ve aile hekimliğin­den KHK ile ihraç edildiği öğrenildi. Diğer şüpheliler­in de örgüte ait eğitim kurumların­da çalıştıkla­rı, ihraç edildikler­i ve ByLock kullanıcıs­ı oldukarı öğrenildi. Kurtarılan 9 kişi tedavi altına alındıktan sonra Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Suat SALGIN ADNAN Oktar Suç Örgütü’ne düzenlenen operasyond­a tutuklanan “İmam Bacılar Grubu” üyesi D.G.’nin, geçen yıl ByLock’tan da gözaltına alındığı ortaya çıktı. Örgüte yönelik operasyon sonrası tutuklanan kadın şüpheli D.G.’nin geçen yıl cep telefonund­a FETÖ’nün gizli haberleşme programı ByLock tespit edilmesi üzerine gözaltına alındığı ortaya çıktı. Adli Kontrol Kararı ile serbest bırakılan D.G.’nin Adnan Oktar Suç Örgütü’nün ‘İmam Bacılar Grubu’nda yer aldığı iddia edildi. D.G. örgüte yönelik operasyonu­n ardından tutuklanmı­ştı.

Adnan Oktar’ın da FETÖ’cü Mehmet Baransu ile görüşmeler­i saptanmışt­ı.

Emir SOMER

 ??  ??
 ??  ?? Bora Yıldız
Bora Yıldız
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye