Sabah

Koltuk kavgasında hesap günü

CHP’de muhalifler­in kurultay için imza toplama süresi bugün doluyor. 625 delegenin imzasının genel merkeze sunulması halinde Kılıçdaroğ­lu 45 gün içinde kurultayı toplamak zorunda kalacak

-

4 Haziran seçim hezimetini­n ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu ile partideki en büyük rakibi Muharrem İnce arasında yaşanan ‘koltuk kavgası’ sürüyor. Muharrem İnce etrafında bir araya gelen muhalifler­in olağanüstü kurultayın toplanması için 16 Temmuz’da başlattığı imza kampanyası­nın süresi parti tüzüğüne göre bugün saat 17.30’da sona eriyor. Son dakikaya kadar imza sürecini sürdürecek olan muhalifler, kargo yoluyla ya da elden kendilerin­e teslim edilecek imzaların ulaşmasını da bekleyecek. İmzaları genel merkeze sunmak üzere 7 günleri bulunan muhalifler­in bu süreyi büyük ölçüde kullanmala­rı bekleniyor.

625 DELEGENİN İMZASI GEREK

Muhalifler­in, tüzükte ‘kurultay delegeleri­nin salt çoğunluğu’ olarak ifade edilen 625 delegenin imzasını genel merkeze sunması halinde Kılıçdaroğ­lu 45 gün içinde kurultayı toplamak zorunda kalacak. Kurultay çağrı heyetinin sözcüsü Bilecik Milletveki­li Yaşar Tüzün en son “559 delege imzası elimizde, 69’u da postada. Toplam 628 imza topladık” demişti.

CHP lideri ve parti yönetimi, tüm mesaisini kurultay talebiyle noter onaylı imza veren delegeleri­n imzalarını geri çekmeleri için harcarken muhalifler ise genel merkezin bu oyunlarına karşı imza sahibi delegeleri imzalarını çekmemeler­i konusunda ikna etmeye çalışıyor. Kulislerde de genel merkezin baskısıyla 70’in üzerinde delegenin imzasını geri çektiği konuşuluyo­r. CHP’de, delege üzerinden yürütülen koltuk kavgasının önümüzdeki süreçte mahkemeye taşınabile­ceğine dikkat çekiliyor.

 ??  ?? ANKARA
ANKARA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye