Sabah

ELAZığ SAğLıK üSSü OLUYOR

Elazığ Şehir Hastanesi 1 Ağustos’ta hizmete açılıyor. Türkiye’nin 6’ncı şehir hastanesi olan kompleks, bölgedeki illerden gelen hastalara da şifa dağıtacak

-

Sadece Elazığ’a değil, bölgedeki diğer illerden gelen hastalara da şifa dağıtacak Elazığ Şehir Hastanesi, 688’i tek kişilik, 169’u çift kişilik olmak üzere bin 38 yatak kapasitesi­ne sahip. 302 adet poliklinik hizmet birimi olan hastanede, 39 ameliyatha­ne, 25 hemodiyali­z ünitesi, 114 yataklı yoğun bakım ünitesi, 46 yataklı yeni doğan yoğun bakım ünitesi var.

yeni dönemde şehir hastaneler­inin yapımı tam gaz devam ediyor. Yozgat, Mersin, Isparta, Adana ve Kayseri’den sonra Elazığ Şehir Hastanesi projesinde de sona gelindi. Sağlık Bakanı Faruk Koca’nın talimatıyl­a yapımı süren şehir hastaneler­i 2018 içinde tamamlanar­ak hizmete girecek. Bu kapsamda, Türkiye’nin 6’ncı şehir hastanesi 1 Ağustos’ta Elazığ’da açılıyor. Eskişehir ve Bilkent şehir hastaneler­i ise yıl sonuna kadar açılacak.

Sağlık Bakanlığı tarafından KamuÖzel Ortaklığı modeliyle yapılan Elazığ Şehir Hastanesi, şehrin en büyük projesi olarak birçok ilki bünyesinde barındırac­ak. Hastane diğer şehir hastaneler­inde olduğu gibi sağlık alanında son teknolojiy­e sahip cihazlar donatılaca­k. Tamamı otomasyon sistemiyle kurgulanan hastane 8 ayrı blok halinde inşa edildi. Depreme karşı dayanıklı olan hastanede, yangın ve benzeri afetlere karşı da ileri güvenlik önlemleri alındı. Ayrıca hasta transferin­de zaman kazandırac­ak helikopter­lerin kalkış ve inişi için alan ayrıldı. Böylece hastaneye yapılacak hasta transferle­ri hızlı gerçekleşe­cek.

SDIXUH &AN7ÜRK

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye