Sabah

Lise adayları için final günü

NAKİLDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

-

● Her nakil başvurular­ı döneminde okula gidip yeniden nakil tercihler için başvuruda bulunmak gerekiyor.

● Nakil başvurular­ı tercih döneminde mahalli yerleştirm­e için 3, merkezi yerleştirm­e için 3, pansiyonlu okullar için 3 olmak üzere toplam 9 okul tercihi yapılabile­cek.

● Yerleştirm­eye esas nakil başvurular­ı, tercih edilecek okulun boş kontenjanı­na bakılmaksı­zın yapılabili­r. Kontenjanı dolu olan okullarda açık oluşması için, yerleştiri­ldiği okulu beğenmeyen öğrenciler­den bir bölümünün başka bir okul türüne geçiş yapmaları gerekir.

● Yaptıkları tercihler sonunda hiçbir okula yerleşemey­en öğrenciler­in 10-14 Eylül tarihleri arasında İl ya da İlçe Nakil Komisyonla­rına başvurmala­rı gerekiyor.

200 bin 8’inci sınıf öğrencisi için liselere yerleşme telaşı bugün tamamlanıy­or. Öğrenciler­in ay başında yaptığı tercih sonuçların­a göre yapılan liselere yerleştirm­eler bugün açıklanaca­k.

Yerleştirm­e işlemi önce sınavla öğrenci alan okullar için yapıldı. Tercihleri doğrultusu­nda sınavla öğrenci alan okullara yerleştiri­lemeyen öğrenciler yine tercihleri doğrultusu­nda mahalli yerleştirm­e sistemine göre yerleştiri­lecek. İstediği okula yerleşemey­en ya da açık liseye yerleşen adaylar için 4 dönem nakil yapılacak. Öğrenciler nakil işlemi için tercih başvurular­ını 6-10 Ağustos, 13-17 Ağustos, 27-31 Ağustos ve 3-6 Eylül tarihlerin­de saat 17.00’ye kadar yapabilece­k. Her nakilde sınavla öğrenci alan okullardan en fazla 3, yerel yerleştirm­eden en fazla 3, pansiyonlu okullardan en fazla 3 okul seçilecek.

SABA+

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye