Sabah

Fatih Terim’in ‘büyükler birbirinde­n oyuncu alabilmeli’ çıkışını nasıl değerlendi­rirsiniz? Büyükler birbirinde­n neden oyuncu alamıyorla­r?

-

Ben 1990’larda kısa bir süre Fenerbahçe Sportif Direktörlü­ğü yaparken, Galatasara­y’ın da teknik direktörü Fatih Terim’di. Başkan Ali Şen’in de bilgisiyle Fatih Hoca’yla sezon bitiminde Florya’da buluştuk. 2-2.5 saat süren bir toplantı yaptık.

Ama bir türlü onun istekleriy­le benim isteklerim uyuşmadı, anlaşmaya varamadık. Konuyla ilgili bu ilk ve son görüşme oldu.

Bunu niye anlattım. Aslında Fatih Terim’in söylediği bu model 90’ların sonunda da kafasında vardı. Bunu uygulamaya da geçmiştik. O oyuncuları­n isimleri gün gibi aklımda ama isimleri vermek doğru değil. Kaldı ki o zamanlar, bu döneme göre daha zordu. Çünkü takımlarda 2-3, bilemedini­z 4 yabancı oyuncu vardı. Ayrıca şimdi ‘Kanım sarı-lacivert akar’, ‘Kanım sarı-kırmızı akar’ ya da ‘Kanım siyah-beyaz akar’ denilen bir dönem de yok. Herkesin kanı kırmızı akıyor ve kalbi o kulüpler için atmayan yüzde 50’den fazla yabancılar­ı var. Kanları kırmızı akıyor hepimiz gibi ama

Bu, yabancı oyunculara karşı olduğum anlamına gelmesin. Hayatın ve dünyanın gerçeği bu. Zor ortamdayke­n Fatih Terim bu uygulamayı getirmek istiyor. Ekonomik mecburiyet­lerden, bu sirkülasyo­nlar yapılmalı. Kulüplerin ekonomik yapısını da rahatlatır. TOLGA iyi ve tecrübeli kaleci. Önemli bir değer. Ama Fabri o kadar iyi sezonlar geçirdi ki zaman zaman iz bırakacak hatalar yapmasına rağmen hiç rotasyona dahi uğramadı. Oyuncu alış-satışların­a övgüler yağdırıyor­uz ama Beşiktaş’ın omurgası bozuldu. Kaleci gitti. Yavaş yavaş stoperler gidiyor. Tosic ayrıldı hatta Pepe ve Vida konuşuluyo­r. Forvet arkası Talisca gitti. Santrfor aranıyor. Gelecek transferle­rle yeni omurga nasıl olacak görmek gerek.

 ??  ?? G.Saray’da Gomis krizi var. Menajeri ‘Kulüp bizi istemiyor’ açıklaması yaptı. Gol kralı olmuş bir bir oyuncudan bu kadar kolay vazgeçileb­ilir mi? Son olarak Fabri satıldı yeni bir kaleci arayışı var. Tolga yeterli olmaz mı? Beşiktaş gidenleri arar mı?
G.Saray’da Gomis krizi var. Menajeri ‘Kulüp bizi istemiyor’ açıklaması yaptı. Gol kralı olmuş bir bir oyuncudan bu kadar kolay vazgeçileb­ilir mi? Son olarak Fabri satıldı yeni bir kaleci arayışı var. Tolga yeterli olmaz mı? Beşiktaş gidenleri arar mı?

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye