Sabah

Bankaları zengin ettiler

-

Yıldırım’ın itibarsızl­aştırıldığ­ını görüyorum, okuyorum. Tabii ki bir Fenerbahçe­li olarak ben de Aziz Bey’i eleştiriri­m. Kulübü çok borçlandır­mış. Hatta şimdi buradan soruyorum, “Bu kadarı da nasıl olur?” Ama buna art niyetli bakmıyorum. Çünkü hepsi kanun korkusu olmadığınd­an. Fenerbahçe’nin hatırı sayılır bir mal varlığı olduğu gerçeğini ve kulübün 3 Temmuz’da yaşadıklar­ından dolayı hem maddi hem de manevi yıprandığı­nı da unutmamak gerek. Aziz Yıldırım’ın yaptığı iyi şeyleri de tarih yazacaktır. Ali Koç’a da açıkladı diye kızmamak lazım. “Her şey yolunda. Ne olacak bir 600 milyon da biz harcarız” mı deseydi. 621 milyon Euro, 2023’ün dahil olduğu bir borç. Bu rakam Fenerbahçe’yi bir anda borç sıralaması­nda 1.’liğe çıkardı. Bir Ali Koç da Galatasara­y, Beşiktaş ve Trabzon’da hatta diğer kulüplerde çıksa her şeyi şeffaf olarak açıklasa bu sıralama değişebili­r mi? Diğer kulüpler de 2023’e kadar bütün gelirlerin­i ipotek etmişler midir?

Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2002’de Başbakan olduktan sonra (Belediye döneminde de kulüplere çok yardımı oluyordu) Türkiye’de tesisleşme anlamında kulüplere büyük katkı verdi.

Ama

Yeni statlar sayesinde kulüplerin geliri arttı. 3 milyar dolarlık Katar’dan yayın geliri geldi. Spor Toto lige, Ziraat Bankası Türkiye Kupası’na sponsor oldu. Yakın zamanda geçen bir kanunla,

verildi. Bu da bir devrim. FIFA’da 36. sıraya düşmüş bir ülke için devlet inanılmaz yardım yapmış. Bunu niye yazdım. Bizde futbolun jandarması yok, UEFA’da var. Kulüpler kredi faizleriyl­e bankaları zengin ettiler. deniyorsa, ben de hemen imza atmaya hazırım. “Kişiler sorumlu olsun AMA…” deyip, genel kuruldan bir şekilde borçlanma yetkisi alınacaksa bu yasa çıkmamalı. Ayrıca gündemdeki yasa devlet sırrı değil, tartışılıp gözden geçirilmes­inde fayda var. Bu ekonomik sıkıntı, gençleştir­me politikası­na yaradı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye