Sabah

Altını çizdiğim satırlar-39

-

Sonra gözyaşları­nın ardından, aşk gelmişti. (MARGUERITE DURAS /Sevgili )

★★★

Göz göze geliyoruz. Birdenbire anlıyorum. Gözlerini ve ona bakmayı seveceğim. İçe doğuş, sancısız bir öngörü bu. Yağmurun yağması, rüzgârın esmesi gibi doğal. (MEHMET EROĞLU / Düş Kırgınları)

★★★

Birbirimiz­i aramaksızı­n yürüdük ama birbirimiz­i bulmak için yürüdüğümü­zün farkındayd­ı. (JULIO CORTAZAR / Buluşma)

★★★

İki ayrı nokta olsalar, haritada iki ayrı, uzak nokta, aralarında nehirler, dağlar, okyanuslar filan olsa... Daha rahat, daha rahat severdi. (Coğrafya herkese iyi gelir.) Böyle olsun istiyordu. Geçmiş de o zaman gerçekten geride kalır belki. (BARIŞ BIÇAKÇI / Herkes Herkesle Dostmuş Gibi )

★★★

İlerlemeye­n durmaz, geriler. O yüzden zirveye ulaşmak diye bir şey yoktur-bu bir yanılsamad­ır. Yani diyorum ki, gerçekte yaz yok. Upuzun bir bahar var; göz alıcı bir filizlenme dönemi ve bittiğinde hemen sonbahar başlar. (AMELIE NOTHOMB / The Character of Rain)

/ Oh Kaos)

★★★

Çocukken bize ayak altında durmayın diye kızarlardı. Şimdi tam ayak altındayım. Ne ki çocuk değilim. (FATMA

/ Mutluluk Onay Belgesi )

★★★ ★★★

Gözlerini kapatman hiçbir şeyi değiştirme­z. Gözlerini kapattın diye hiçbir şey silinip gitmez. Bu bir yana, gözlerini bir sonraki açışında her şey daha da kötüleşir. Biz işte böyle bir dünyada yaşıyoruz. Adam gibi gözlerini aç! Göz kapamak korkakları­n işidir. (HARUKİ MURAKAMİ / Sahilde Kafka )

★★★

... bir çocuğun annesinin dizine kapanıp ağlayışınd­aki İnsanın hakiki bir derdi mutluluk ne güzel bir akşamın olmayınca kendine sarıyor. başlangıcı oluyor. (CAHİT Benim de bir taraflarım­da ZARİFOĞLU / Hikâyeler) KaVmet EaEaRJlX#VaEaK FRm tU SMS HASMET \a] ’\e J|ndeU TL MH IaFeERRN FRm/KaVmetEaEa­RJlX VaEaK

★★★

beni sürekli takip eden, ben ne seversem seven, neye üzülüyorsa­m üzülen, aynanın karşısına geçtiğimde suratıma bakan, adını bilmediğim bir bulantı vardı.

Bir an, bir sonraki ana hazırlamıy­or insanı. Kapı açılır ve kaplan sıçrar. Geldiğimi görmediniz. Sıçramanın dehşetinde­n kaçınmak için iskemleler­in etrafından dolandım. Hepinizden korkuyorum. Üstüme sıçrayan duygu şokundan korkuyorum, çünkü sizler gibi baş edemiyorum onunla. (VIRGINIA WOOLF / Dalgalar )

 ??  ?? Haşmet BABAOĞLU (KAAN BURAK ŞEN BARBAROSOĞ­LU
Haşmet BABAOĞLU (KAAN BURAK ŞEN BARBAROSOĞ­LU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye