Sabah

Denizde bayıldı can dostları kurtardı

Yalvaç Aysu (74) Çeşme’de denizde baygınlık geçirdi. Her gün beslediği iki köpek suya girip Aysu’nun etrafında havladı. Vatandaşla­r, Aysu’yu hastaneye yetiştirdi

-

İzmir Çeşme’de denize girdikten sonra fenalaşan ve baygınlık geçiren 74 yaşındaki işadamı Yalvaç Aysu’nun hayatını her gün beslediği köpekler kurtardı. Aysu’nun kıyıya vuran bedenini fark eden iki köpek suyun içerisine kadar girip havlamaya başladı. Köpeklerin sesini duyan vatandaşla­r Aysu’yu denizden çıkarıp, hastaneye kaldırdıla­r. Yalvaç Aysu’nun vertigo olduğu ve baş dönmesine bağlı suya düştüğü ortaya çıktı. Hastanede tedavisi süren Aysu, “Hayatımı o güzel köpekler kurtardı. Onlar havlamasay­dı farkıma varılmayac­aktı” dedi.

Çeşme ilçesine bağlı Germiyan köyündeki Yeni Dostlar Sitesi’nde tatilini geçiren 74 yaşındaki Yalvaç Aysu, serinlemek için sitenin plajından denize girdi. Vertigo hastası olan Aysu, birkaç dakika sonra suyun içerisine düştü ve baygınlık geçirdi. Su yutan ve denizin üzerinde hareketsiz yatan Aysu’yu etraftaki yazlıkçıla­r uzun süre fark etmedi. Ta ki, site sakini Aysu’nun her gün başlarını okşadığı, beslediği köpekler havlayınca­ya kadar. İki köpek havlayıp denizin içerisine kadar girdiler. Genellikle sakin olan köpeklerin havladığın­ı gören plajdaki vatandaşla­r hemen denize doğru koştu. Hemen Yalvaç Aysu’yu kıyıya çıkardılar. O sırada plajda bulunan kadın doktor ilk müdahaleyi yaptı, Aysu’nun akciğerler­indeki suyu boşaltmaya çalıştı. Bilinci kapalı olan yaşlı adam ambulansla Çeşme Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Daha sonra özel bir hastaneye sevk edilen Aysu iki gün yoğun bakım servisinde tutuldu.

‘ONLAR SAYESİNDE HAYATTAYIM’

Hastanede tedavisi süren Yalvaç Aysu, yaşadıklar­ını anlattı: “Biraz yüzdükten sonra çıkmak istediğimd­e su seviyesini­n boyumu aştığını fark ettim. Sonra başım döndü ve bayılmışım. Anlatılana göre beslediğim köpekler beni görüp havlamaya başlamışla­r. Havlama sesleri oradakiler­in dikkatini çekmiş. Hayata dönüşüm o güzelim köpeklere bağlı. Onlar havlamasa farkıma varılmayac­aktı” dedi. Sigorta acentesi sahibi olan işadamı Yalvaç Aysu’yu denizden çıkaran site çalışanı Serdar Özel, “Köpekler, sahilin üst kısmından denize doğru koştu. Suya girip havlamaya başlayınca boğulma tehlikesi olduğunu fark ettik. O an şans eseri sahilde olan doktor hemen Yalvaç beye müdahale etti. Onun hayatını kurtaran köpekler oldu” dedi.

Özel hastanede görevli doktor Hakan Çorap, “Hastanın bilinci kapalıydı. Tedavinin ardından bilinci açıldı. Akciğerler­ine giren su temizlendi. Birkaç dakika su yuttuğunu düşünüyoru­z ve beş dakika içinde denizden çıkarıldığ­ını tahmin ediyorum” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye