Sabah

6$%$+ OKtAr’ıN $DNAN KANDILLI’DEKI örGüt KArArGâHıN­A GIrDI

Adnan Oktar Suç Örgütü'nün Kandilli sırtlarınd­aki villasına ilk kez SABAH girdi. 70 ayrı kamera ile korunan villada Oktar ve örgüt üyelerinin lüks ve sapkın yaşamları açıkça görülüyor. Villa kısa süre içinde yıkılacak

- Sema DALGIÇ-Atakan IRMAK /

SKuleden çıkılıp merdivenle­rden aşağı Kedicikler­in dans ederken kullandığı tef ve kaşıklar. Villa 70 kamerayla korunuyor. ABAH Özel İstihbarat ekibi, Adnan Oktar’ın 30 yıl yaşadığı ve örgütün karargâhı olarak kullandığı Çengelköy Yamaçlı Sokak’taki villaya girdi. Operasyon ardından ilk kez görüntülen­en villayı gezen SABAH, ilginç detaylar yakaladı. 12 bin metrekarel­ik alana kurulu villaya Yamaçlı Sokak’a girilip sokağın sonuna kadar devam edilince ulaşılıyor. Oktar ve adamları, 750 metre uzunluğund­aki çıkmaz sokakta her 250 metrede bir güvenlik noktası oluşturmuş. Her güvenlik noktasında 10’a yakın kamera ve villa ile irtibat kurulabile­cek dahili telefonlar bulunuyor. Villa bahçesinde­ki otoparkta dev cam fanus içerisinde 3 adet lüks spor aleti dikkat çekiyor. Burada kule çalışanlar­ının spor yaptığı, ‘aslan’ olarak tabir edilen örgüt üyelerinin formlarını böyle koruduğu düşünülüyo­r. Bu otoparktan villaya dik bir merdiven kümesinden iniliyor. Merdivenle­rin hemen başında villanın güvenliğin­in sağlandığı ve içeriyle dışarının irtibatını­n kurulduğu ‘kule’ olarak tabir edilen güvenlik noktası bulunuyor. Bu noktada iki profesyone­l güvenlikçi­nin görev yaptığı biliniyor. Buradaki görevliler villaya yaklaşan araç ve insanların kontrolünd­en de sorumlu. Odanın içerisinde­ki duvarda boydan boya güvenlik kamera görüntüler­inin izlendiği ekranların bulunduğu görülüyor.

KEDİCİK ODALARI

Villanın abdest alınıp namaz kılınan odasındaki uygunsuz tablo dikkat çekiyor. Villada takvim polis baskınının yapıldığı günde kalmış. Kandilli sırtlarınd­aki evin muhteşem manzaralı terasında barbekü partileri yapılıyord­u. doğru inildiğind­e ise sağ ve solda gerek kedicikler, gerekse de Oktar’ın ‘aslanlar’ diye tabir ettiği erkek örgüt üyelerinin barındığı odalar bulunuyor. Bu odalardaki gerek kedicikler, gerekse de aslanlara ait lüks kıyafet ve ayakkabıla­r dikkat çekiyor. Villanın bütün odalarında yüzlerce vitamin şişesi ve ilaç tabletleri bulunuyor. İkişer katlı kedicik olarak lanse edilen örgüt üyelerinin odalarında çok sayıda kedi bakıldığı dikkat çekiliyor. Bu odalardan birinin kapısında yazan ‘Lütfen kapıyı açık tutmayın. Kaçabiliri­z’ yazısı müşteki ifadelerin­de geçen villada bazı kadınların zorla tutuldukla­rı iddiaları hakkında verdikleri gizli bir mesaj olabilir. Oktar’ın yatak odasında ise bir çift kişilik yatak ve bir de tek kişilik yatak bulunuyor. Odanın üst katındaki jakuzili banyo ve yanında seccade ve abdest almak için musluğun bulunduğu odadaki uygunsuz tablolar sapkınlığı gözler önüne seriyor. Villanın barbekünün de bulunduğu terasındak­i seyir bölümü ve dev dürbün de dikkat çekiyor.

Oktar’ın misafir salonu ve stüdyoda ise Tevrat ve İncil ile tıpkı FETÖ elebaşı Gülen’inkine benzer bir koltuk ve yanında tansiyon aleti var.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye