Sabah

Yalan dolan...

-

4 +aziran seçimleri öncesi özEl uçAklA geldiği mitinginde sahneye BIsIklEtlE çıkan Muharrem İnCE akıllara KAnADA BAşBAkAnı Justin Trudeau’yu getirmişti.

İnce seçilemedi ama takım elbisenin altına giydiği pEmBE puAntIyElI çorAplArıy­lA ezber bozan Trudeau görevine devam ediyor. Ancak dün sosyal medyada epeyce konuşulan görüntüler­i gösteriyor ki, Kanada Başbakanı da “mütevazılı­k sembolü” sayılan bisikletin­e şovDAn şovA biniyormuş.

Zira Tredeau’nun, sayabildiğ­im kadarıyla, 40 araçlık konvoyu BEnIm DIyEn devlet başkanına DuDAk ısırtACAk cinsten.

Üstelik sözünü ettiğimiz, savaşın, terörün suikastın, darbenin rutIn hale geldiği Ortadoğu’da bir ülkenin yöneticisi değil... ABD’nIn GüvEnlI kollArınDA, etliye sütlüye bulaşmadan refah içinde yoluna devam eden bir devletin başbakanı.

★★★

Aşağılık kompleksin­den mustarip Ağzı Açık batı hayranları­mız kabul etmekte zorlansa da yeni dünya düzeninde susuzluk HIçBIr şEy ImAJ IsE HEr şEy...

Bu durum, ne kadar batılı kurum, kuruluş, organizasy­on ve pArADIGmA varsa hepsi için geçerli. Tek işlevleri, başta ABD olmak üzere parayı verip düdüğü çalanların eşkıyalığı­nı gizlemek.

Müttefikle­ri korumakla görevli NATO’nun bugüne değin bu görevini tanımlayan 5’inci maddeye uygun davrandığı görülmüş değil örneğin. “Düşmana” müdahale ettiği görülmeyen paktın karnesi, üyE ülkElErDE DüzEnlEDIğ­I DArBElErDE­n, suikastlar­dan geçilmiyor...

Birleşmiş Milletler’in tek işi bünyesinde BIrlEşEn DEvlEtlErI BölmEk...

Seküler değerleri yücelten AvrupA BIrlIğI BIr DIn topluluğu...

Alametifar­ikaları sayılan sErBEst pIyAsAlArı, her gün başka birine şahit olduğumuz korumacılı­k ve müdahale kararlarıy­la DElIk DEşIk...

★★★

Sözünü ettiğimiz cephenin ambargo ve yaptırım tehditleri karşısında çuvAlDızı HEp yAşADıklAr­ı ülkEyE BAtırAnlAr ve hâlâ kendilerin­e solcu diyenler kabul etmek istemese de durum bu.

SömürGE AyDını refleksini “gerçekçili­k” olarak dayatanlar, dahası bağımsızlı­k talebini kArIkAtürI­zE edenlere bakmayın siz.

“O üçüncü dünya” diye küçümsedik­leri coğrafya, üzerine bolca cila atılmış batıdan katbekat AkılCı vE DolAyısıyl­A AHlAklı.

Bunca tarihi deneyime rağmen hâlâ kusuru varoluşlar­ında arayanlar, “biz nerede hata yaptık” diye kafa patlatanla­r sadece şu soruya cevap verseler yeterli aslında...

Bir yanda bütün kürEsEl kuruluşlAr­A üyE olan... Anayasasın­a koyduğu 90. maddeyle uluslArArA­sı Hukuku ulusAl Hukukun üstünDE sayan modern Türkiye Cumhuriyet­i... Diğer yanda kADınlArA otomoBIl kullanma hakkının henüz verildiği, tavuk boğazlar gibi vatandaşla­rın idam edildiği Suudi Arabistan diktatörlü­ğü.

Sizce hangisi ABD’nin ve çağdaş batının hışmını daha fazla üzerine çekiyor?

Kusura bakmayın ama hâlâ neden olarak yakaladığı­mız bir CAsusu Ev HApsInE AlmAktA gecikmemiz­den bahsedenle­rdenseniz FEnA HAlDE HIpnozDAsı­nız.

melih.altinok@sabah.com.tr SMS: MA yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81 Faks: (0212) 354 36 19

 ??  ?? Melih ALTINOK
Melih ALTINOK
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye