Sabah

LIsE nAkIllErIn­DE Ilk DönEm BAşlADı 10 Ağustos’tA BItECEk

Başkan Erdoğan, bittiğinde Avrupa’nın en yükseği olacak Küçük Çamlıca’daki TV-Radyo Kulesi’nde incelemele­rde bulundu. Erdoğan daha sonra parkta kendisine sevgi gösterisin­de bulunan vatandaşla­rla sohbet etti

-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün öğle saatlerind­e Kısıklı’daki konutundan çıkarak 365 metre ile Avrupa’nın en yükseği olacak olan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi’ne geldi. Burada yaklaşık 1 saat incelemele­rde bulunan Erdoğan, inşaat çalışmalar­ına ilişkin yetkililer­den bilgi aldı. Deniz seviyesind­en yüksekliği 576.5 metre olacak kulenin anteni ise bin 400 ton. Kuleyi yılda 4.5 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Erdoğan’a ziyaretind­e Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal eşlik etti.

Erdoğan, incelemesi­nin ardından makam aracı ile ayrılırken, koruda bulunan vatandaşla­rın ilgisi ile karşılaştı. Makam aracından inerek korudaki vatandaşla­rla sohbet eden Erdoğan, ağacın altında oturan iki yaşlı kadına yöneldi. Yaşlı kadınların elini öpen ve selamlaşan Erdoğan, yoğun ilgi gösteren vatandaşla­rla ve çocuklarla fotoğraf çektirdi. Makam aracına bindikten sonra korunun çıkışında da tekerlekli sandalye ile bekleyen engelli bir vatandaşı da gören Erdoğan, burada da inerek vatandaşla fotoğraf çektirdi ve bir süre sohbet etti. Engelli vatandaş Erdoğan ile vedalaşırk­en, sarılarak sevgi gösterisin­de bulundu. Erdoğan, daha sonra Beylerbeyi Sarayı’na geçti.

Başkan Erdoğan, Beylerbeyi Sarayı’ndan Kısıklı’daki konutuna dönerken de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün çıkışında yapımı süren 15 Temmuz Şehitleri Müzesi’ni ziyaret etti. Burada çok kısa süre kalan Erdoğan ilgililerd­en bilgi aldı ve incelemede bulundu.

 ??  ?? Başkan Erdoğan, Venezüella Devlet Başkan Yardımcısı Tareck El Aissami’yi kabul etti.
Başkan Erdoğan, Venezüella Devlet Başkan Yardımcısı Tareck El Aissami’yi kabul etti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye