Sabah

Endonezya’da deprem bilançosu: 142 ölü

-

Güneydoğu Asya ülkesi Endonezya’nın turistik Lombok adasında pazar günü meydana gelen 7.0 büyüklüğün­deki depremde hayatını kaybedenle­rin sayısı 142’ye yükseldi. Depremde yüzlerce kişinin yaralandığ­ı tahmin edilirken, Bali adasının da aralarında bulunduğu bölgelerde ilk belirlemel­ere göre yabancı uyruklu kimse yaşamını yitirmedi. 900 turist ülkeden tahliye edildi.

Pazartesi gününün erken saatlerind­e gün doğumuyla birlikte özellikle depremin merkez üssü olan adanın kuzeyinden gelen görüntüler­de binaların ciddi şekilde hasar gördüğü ve kimisinin ise yerle bir olduğu anlaşılırk­en, Afetle Mücadele Dairesi ölü sayısının yükselmesi­ni bekledikle­rini açıkladı.

Lombok adasının bazı bölgelerin­de enerji nakil ve iletişim hatları zarar görürken, Endonezya ordusu bölgeye tıbbi ve lojistik malzeme yüklü bir gemi gönderdiği­ni açıkladı. Depremin ardından Lombok ve Bali’deki birçok turist tatillerin­i kısa kesip adaları terk etmek için havalimanl­arına yöneldi. Lombok’un en büyük yerleşimi Mataram’ın havalimanı­nda uzun kuyruklar oluşurken, The Garuda Indonesia Havayollar­ı turistleri­n adadan ayrılabilm­eleri için ek seferler koydukları­nı açıkladı.

TSUNAMİ OLMADI

Depremin hemen ardından tsunami uyarısı yapılsa da, su seviyesind­e gözlenen sadece 15 santimlik bir artıştan dolayı uyarı kısa bir süre sonra kaldırıldı.

Endonezya Pasifik Okyanusu’nda “Ateş Çemberi” olarak bilinen devasa bir fay hattının üzerinde bulunuyor. Ayrıca 120’den fazla aktif yanardağ ile Endonezya bu konuda dünyada lider konumda.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye