Sabah

TAVANDA KAVGA TABANDA HÜSRAN

CHP yönetimi “İmzalar 569’da kaldı, kurultay yok” dedi. Taban ise hem koltuğa yapışan yönetime hem de imza toplayamay­an muhalifler­e tepkili: Bir kongre bile yapamadıla­r

-

CHP’DE seçim hezimetiyl­e ayyuka çıkan koltuk kavgası giderek sertleşiyo­r. Kılıçdaroğ­lu yönetimi dün “31 delege imzalarını geri çekti. Geçerli 569 imza kurultay için yeterli değil” açıklaması yaptı.

´6AYI/AR/A 2YNA'I/ARµ

MUHALİFLER bu açıklamaya “Kurultay yapmamak için sayılarla oynadılar” diye büyük tepki gösterdi. Kulislerde imzacıları­n tartışmayı mahkemeye taşıyabile­ceği belirtiliy­or.

EY/E0 BhYhYE&EK

İMZACI bir grup delege Genel Merkez önünde oturma eylemi başlattı. Eyleme önümüzdeki günlerde diğer delegeler ile bazı il başkanları ve milletveki­llerinin de katılması bekleniyor.

CHP’de 24 Haziran seçimleri sonrasında cumhurbaşk­anı adayı Muharrem İnce’nin etrafında toplanan muhalifler­le genel merkez arasında başlayan ve 1.5 aydır süren kurultay kavgasında dün yeni bir safhaya geçildi. Kurultay için gerekli imzaların genel merkeze ulaştırılm­ası için verilen 15 günlük süre doldu. CHP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, muhalifler­in sunduğu 630 imzadan 569’unun geçerli olduğu ve yeterli sayıya ulaşılamad­ığı için kurultay yapılmayac­ağı açıklandı. 31 delegenin de imzalarını geri çektiği ifade edildi.

Genel Merkez’in ‘Kurultay yok’ açıklaması muhalifler­i küplere bindirdi. Açıklama öncesinde genel merkez önünde oturma eylemi yapan delegeler, “İyi Parti’ye 15 milletveki­li verenler üç beş imzanın hesabını yapıyor” diyerek tepki gösterdi.

‘KİRALIK VEKİL’ BENZETMESİ

Oturma eylemine katılan delegeleri temsilen konuşan Bitlis kurultay delegesi Veysi Uyanık, verdikleri imzalara sahip çıkmak için eylemi başlattıkl­arını belirterek, “Sayın genel başkanımız­ın etrafını saran koltuk sevdalılar­ı kurultay kararının verilmemes­i için diretiyorl­ar. Bir kurultay delegesi olarak tüm kanuni haklarımı kullanarak yargıya gideceğim. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ilk gün dedi ki ‘604’ü getirin, hemen olağanüstü kurultayı toplayalım.’ Velev ki bizim 15 imzamız eksik. İyi Parti’ye grup kurmaları için 15 milletveki­li veren Sayın Genel Başkanımız eğer burada 3, 5, 10 delege hesabı yapıyorsa, takdiri kamuoyuna ve bu partiye gönül veren yoldaşları­mıza bırakıyoru­z” diye konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun neden kurultaya gitmek istemediği­ne ilişkin bir soru üzerine Uyanık, “Korkunun ecele faydası yok” dedi.

Tabanda ise her iki tarafa öfke yükseldi. Hem koltuğa yapışan yönetime hem de imza toplamayı başaramaya­n muhalefete sert çıkan partililer, “Bir kongre bile yapamadıla­r” diyerek tepkilerin­i dile getirdi.

KILIÇDAROĞ­LU SORULARA YANIT VERMEDİ

Kemal Kılıçdaroğ­lu ise, dün, beyin kanaması geçiren Tunceli Milletveki­li Polat Şaroğlu’nu hastanede ziyaretini­n ardından gazetecile­rin kurultaya ilişkin sorularını yanıtsız bıraktı. Tabanın değişim taleplerin­den ‘MYK’da değişiklik’ anlayan Kılıçdaroğ­lu’nun bu hafta içinde MYK’da kapsamlı bir değişikliğ­e gitmesi bekleniyor. Kılıçdaroğ­lu’nun parti tabanında tepkiye yol açan Tuncay Özkan, Bülent Tezcan, Onursal Adıgüzel ve Tekin Bingöl’ün yerine PM’den yeni isimleri atayacağı kaydediliy­or.

 ??  ?? Kılıçdaroğ­lu EVRİN GÜVENDİK’İN HABERİ
Kılıçdaroğ­lu EVRİN GÜVENDİK’İN HABERİ
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye