Sabah

Bozkırın Tezenesi için söylediler

Kırşehir’de düzenlenen Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Festivali’nde Zara ve Bedia Akartürk’e ödül verildi. Cumhurbaşk­anlığı sözcüsü Kalın ise Ertaş türküleri söyledi

-

Merhum bozlak ustası, “Bozkırın Tezenesi” lakaplı usta sanatçı Neşet Ertaş’ı anmak için düzenlenen 2. Neşet Ertaş Kültür Sanat Festivali sona erdi. Cumhurbaşk­anlığı himayesind­e, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kırşehir Valiliği, Kırşehir Belediyesi ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversite­si işbirliğiy­le düzenlenen organizasy­on, ozanlar diyarı Kırşehir Cacabey meydanında yapıldı. Etkinlik için Kırşehir’e gelen Cumhurbaşk­anlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı söyleşide halk müziğinin usta isimleri ile birlikte Neşet Ertaş’ı anlattı. Söyleşi sonunda İbrahim Kalın, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversite­si Rektörü Erol Parlak ile sahneye çıkarak bozlak ustası Neşet Ertaş’a ait üç türkü seslendird­i. Kalın, Ertaş’ın annesine yazdığı “Neredesin Sen” adlı türkü ile “Sen Benimsin” ve “Zorumuş Meğer” adlı türküleri saz çalarak seslendird­i. Salonda ayakta alkışlanan Kalın ve Parlak, Neşet Ertaş’ın fotoğrafla­rının yer aldığı serginin kurdelesin­i kesip sergiyi gezdiler.

Söyleşi sonrasında sahneye çıkan ve “Yaşam Boyu Onur Ödülü” alan Bedia Akartürk canlı performans­ı ile salondan büyük alkış aldı. Ödül töreninde günün anısına Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İbrahim Kalın’a etkinliğe verdiği desteklerd­en dolayı saz hediye etti.

Festivalin son konserini ise Zara verdi. Yirmi yıldır profesyone­l olarak sahnede olan sanatçıya konser sırasında Erol Parlak ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci tarafından “En İyi Halk Müziği Yorumcusu” ödülü verildi. Zara, “Kazandığım bütün başarılard­a, girdiğim müzik sınavların­da ve yarışmalar­da Neşet Ertaş türküsü okudum. Benim için onun ve Kırşehir’in yeri farklıdır” dedi.

 ??  ?? Cumhurbaşk­anlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Erol Parlak ile sahneye çıktı. Bedia Akartürk Yaşam Boyu Onur Ödülü aldı. “En İyi Halk Müziği Yorumcusu” |dülü alan =ara konser verdi.
Cumhurbaşk­anlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Erol Parlak ile sahneye çıktı. Bedia Akartürk Yaşam Boyu Onur Ödülü aldı. “En İyi Halk Müziği Yorumcusu” |dülü alan =ara konser verdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye