Sabah

Yolun sonu görünüyor

-

+P’deki ©tek adamlık rejimi’ dün itibariyle tescillend­i. Tam sayıda anlaşılama­sa bile 600’ün üzerinde delegenin kurultay için imza verdiği ancak genel merkez baskısıyla imzasını çekenler yüzünden

625 barajına ulaşılamad­ığı anlaşılıyo­r.

Dün Sabah’ta yayınlanan olağanüstü kurultay için toplanan imza listesine göre, sadece Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun memleketi Tunceli dahil Şırnak, Amasya, Çankırı, Sinop’tan imza veren çıkmamış. Mevcut yönetime topu topu beş ilin delegeleri­nden itiraz yok yani. Öte yandan Muharrem İnce’nin memleketi Yalova ile Sakarya, Manisa, Kilis, Aksaray, Bartın, Batman, Bilecik, Düzce ve +akkkri dahil toplam on ildeki bütün delegeler İnce’nin liderliğin­de birleşmiş. Ayrıca &+P’de 144 milletveki­linden 10 milletveki­li ile 60 kişilik Parti Meclisi’nden 12 üye olağanüstü kurultayın toplanması için imza vermiş. 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu’ndan ise 4 üye olağanüstü kurultayın toplanması­nı istemiş.

★★★

Büyükşehir­ler içinde de 171 delegenin bulunduğu İstanbul’da kurultay toplanması için 71 delege imza verirken, Trabzon’da 11 delegenin 10’u, Konya’da 27 delegenin 20’si, Kocaeli’nde 22 delegenin 14’ü, Ardahan’da 4 delegenin 3’ü, Samsun’da 17 delegenin 14’ü, Bursa’da 35 delegenin 22’si, Denizli’de 14 delegenin 13’ü, Diyarbakır’da 22 delegenin 15’i, Adana’da 25 delegenin ’u kurultay için imza vermiş. Partideki yönetim çıkmazı büyük anlayacağı­nız. )akat tabandan yükselen İnce çağrıların­a kulakların­ı tıkayan genel merkez kendi parti tavanına da kayıtsız kalmayı sürdürüyor. Önümüzdeki ilk kongrede de tüm muhalifler­i tasfiye ederek, statükoyu iyice pekiştirme yoluna gidecekler­ine kesin gözüyle bakılıyor.

★★★

Dün, &+P *enel Merkezi önünde oturma eylemi yapan İnce taraftarla­rı büyük sitem ve hayal kırıklığı içindeydi. Muhalif delegelerd­en &+P Bitlis Kurultay Delegesi 9eysi Uyanık, “İyi Parti’ye grup kurmaları için 15 milletveki­li veren genel başkanımız, burada 3- 5- 10 delegenin lafını yaparsa takdirini kamuoyuna ve bu partiye gönül veren yoldaşları­mıza bırakıyoru­z¨ diyerek aslında en çarpıcı yorumu yapıyordu.

Kılıçdaroğ­lu, İnce’yi siyaseten bitirme adına onu en son seçenek olarak aday yapmıştı. Kendisi ve partisi %22 oy alırken, %30’un üzerine çıkan İnce’yi de ©Beklentini­n altında kaldı’ diyerek eleştirebi­lmişti. Şimdilik koltukları­nı koruyan yönetim, hakaret ve iftira üzerinden düşmanlıkl­ar üreterek bir süre daha ülke gündemini zehirlemey­e devam edecek. Ancak kesin olan bir şey var: Yolun sonu görünüyor.

hilal.kaplan@sabah.com.tr SMS: HKA yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81

 ??  ?? Hilâl KA3LAN
Hilâl KA3LAN
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye