Sabah

Suikastın detayları gün yüzüne çıkıyor

- (dit|r: 'HQL] 5E1.9E5E1 Tasarım: Ulaş Murat ELMALI

Dünyanın en zengin petrol yatakların­a sahip olmasına rağmen Amerikan ambargosu yüzünden tarihin en ağır ekonomik krizlerind­en birine maruz bırakılan Venezüella’da, Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya düzenlenen suikastın detayları ortaya çıkmaya başladı. Güvenlik güçleri, otellere, konutlara ve araçlara baskın düzenleyip 6 kişiyi tutukladı. Suikast girişimiyl­e bağlantılı yeni tutuklamal­ar bekleniyor.

İçişleri Bakanı Nestor Reverol, tutuklanan 6 kişiden ikisinin daha önce de Venezüella hükümetini ve ordusunu hedef alan faaliyetle­rde bulunduğun­u açıkladı. Bu kişilerden birinin 2014’te 100’den fazla kişinin öldüğü sokak olaylarınd­a yer aldığını belirten Reverol, diğer şüphelinin de 2 kişinin yaşamını yitirmesin­e neden olan bir kışla saldırısıy­la bağlantılı olduğunu duyurdu. Polis, Maduro’nun suikast girişimi gerçekleşi­rken konuşma yaptığı meydanın yakınların­daki 6 oteli bastı ve bu otellerdek­i odalardan sağlam deliller ele geçirdi. Daha önce de helikopter kaçırıp hükümet binalarına el bombası atan ‘Fanilalı Askerler’ isimli grubun üstlendiği eylemde, birer kilogram C-4 tipi patlayıcı yerleştiri­lmiş insansız hava aracı (İHA) yani drone kullanıldı­ğı tespit edildi. Ulusal Muhafızlar’ın 81’inci yıldönümü kutlamalar­ında gerçekleşt­irilen eylemde, İHA’lardan birinin tam Maduro’nun önünde, diğerinin de hemen başının üzerinde patlatılma­sının planladığı kaydedildi.

Drone’lardan birinin ordunun elektronik cihazları sayesinde rotadan çıkarıldığ­ı, diğerinin ise bir apartmana çarparak patladığı belirtildi.

 ??  ?? NICHolAs MADuro
VEnEzüEllA DEvlEt BAşkAnı MADuro’yA yönElIk suIkAst GIrIşImIyl­E AlAkAlı 6 şüpHElI tutuklAnDı. DünyA sAlDırıyı kınArkEn, MADuro’nun suçlADığı ABD vE KolomBIyA IsE sAlDırıylA IlGIlErI BulunmADığ­ını AçıklADı
NICHolAs MADuro VEnEzüEllA DEvlEt BAşkAnı MADuro’yA yönElIk suIkAst GIrIşImIyl­E AlAkAlı 6 şüpHElI tutuklAnDı. DünyA sAlDırıyı kınArkEn, MADuro’nun suçlADığı ABD vE KolomBIyA IsE sAlDırıylA IlGIlErI BulunmADığ­ını AçıklADı
 ??  ?? GüvEnlIk GüçlErI DronE’un Düştüğü yErDE DElIl toplADı.
GüvEnlIk GüçlErI DronE’un Düştüğü yErDE DElIl toplADı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye