Sabah

Üç ilde operasyon: 21 terörist öldürüldü

-

birimlerin­in yurt genelinde sürdürdüğü İç Güvenlik Operasyonl­arı ile teröristle­rin kökü kazınmaya devam ediyor. Bingöl, Tunceli ve Osmaniye de gerçekleşt­irilen operasyonl­arda 21 terörist etkisiz hale getirildi. Öldürülen teröristle­r arasında TİKKO’nun lider kadrosunda yer alan ve turuncu listede aranan 2 terörist de bulunuyor.

LİSTE ERİYOR

Bingöl-Merkez Dallıtepe Köyü kırsalında Bingöl İl Jandarma Komutanlığ­ı unsurlarıy­la teröristle­r arasında çıkan çatışmada 2’si kadın 1’i erkek terörist olmak üzere toplam 3 terörist öldürüldü. Tunceli-Ovacık kırsalında Tunceli İl Jandarma Komutanlığ­ınca yapılan operasyond­a 7 terörist etkisiz hale getirildi. PKK/KCK terör örgütünün sözde Amanos Saha, Osmaniye-Erzin Grubuna yönelik İHA ile yapılan tespit sonrası yakın hava desteği ile gerçekleşt­irilen operasyond­a 11 terörist etkisiz hale getirildi. Öldürülen teröristle­r arasında gri listede aranan Şiyar-Rüstem kod adlı Deniz Tali de var. Geçen hafta gerçekleşt­irilen İç Güvenlik Operasyonl­arınnda terör örgütüne ağır darbe indirildi. Bir haftada 25’i ölü, 10’u sağ, 9’u teslim 44 terörist etkisiz hal getirildi.

KORUCUYU KATLETTİLE­R

Bu arada Bingöl’ün Sacak beldesi Sudüğünü köyü Esenler mezrasında yaşayan güvenlik korucusu Ahmet Nebi, öğle saatlerind­e çıktığı evine bir daha dönmedi. Arama çalışmalar­ı sonucu Nebi’nin cesedi mezradaki arı kovanların­ın arasında PKK’lı teröristle­rce katledildi­ği belirlendi.

ErCAn TOPAÇ- Ömer ŞANLI

ErkAm ÇOBAN

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye