Sabah

KOBİ’LER vadeyi bir güne indirdi

UZUN öDEME VADELERIND­EN BUNALAN KOBİ’LER çAREYI ENDüSTRI 4.0 UYGULAMALA­RıNDA BULDU. ÇEKI VE SENEDI ORTADAN KALDıRAN SANAL POS PEYNET, 90 GüNLüK öDEME VADELERINI 1 GüNE INDIRDI

-

Ekonomide yaşanan vade sorunları dev şirketleri ve KOBİ’leri yeni arayışlara yönlendird­i. Bu kapsamda ortaya çıkan ve piyasada 90 günlere varan ödeme vadelerini bir güne indiren fintech (Finans teknolojil­eri) çözümü reel ekonominin yanı sıra ünlü perakendec­ilerin yeni gözdesi oldu. Arena Bilgisayar’ın geliştirdi­ği ödeme sistemini günün sanal dünyasına taşımasıyl­a ortaya çıkan Paynet isimli model sayesinde KOBİ’ler arasındaki vade, çek veya senetle yapılan ödemeler son buluyor.

Bunun yerine tedarik zincirinde­ki her bir şirket için cep telefonund­a çalışan sanal bir pos kullanılıy­or. Müşteri mağazada ödeme yaptığında para önce bayinin sonra da ana şirketin hesabına hemen geçiyor. Paynet Genel Müdürü Bakay Korkmaz, Türkiye’deki birçok perakende zinciri ve KOBİ’ye bu hizmeti vermeye başladıkla­rını belirtti. Korkmaz, sistemi şöyle özetledi:

“Örneğin, 40 ana bayisi olan bir firma, onun altında da 3 bin tali bayi, onlara bağlı da müşteriler var. Mobil uyumlu Sanal POS’lar için o firmayla anlaşıyoru­z. Kısa sürede tedarik zincirinde­ki 3 bin 40 kurum için sistemi kuruyoruz. Sistem hemen çalışıyor ve yukarı doğru süpürme adını verdiğimiz yöntemle herkes kazancını peşin olarak alıyor.”

10 BANKA SİSTEMDE

Sanal POS’ların işlemesi için 10 bankayla anlaşmalar­ı olduğunu ifade eden Korkmaz, “Son kullanıcı hangi kartla gelirse gelsin taksit yapıyoruz. Bugün POS’umuzu kullanan yaklaşık 10 bin işletme var” dedi.

 ??  ?? Metin &AN
Metin &AN
 ??  ?? %DND\ .RUNPD]
%DND\ .RUNPD]

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye