Sabah

EMLAK BANKASI gayrimenku­l fonu kursun

100 Günlük İcraat Programı’nda Emlak Bankası’nın 17 yıl sonra aktif hale getirilmes­ine sevinen sektör temsilcile­ri, bankanın kurulacak gayrimenku­l fonu üzerinden işlem yapabilece­ğini söyledi

-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın 400 projeden oluşan, ‘Cumhurbaşk­anlığı 100 Günlük İcraat Programı’nı açıklaması­nın ardından gözler inşaat sektörüne çevrildi. Yeni hükümet sisteminde inşaatın şahlanması için yapılan reform niteliğind­eki düzenlemel­er, sektöre can suyu olacak. Son dönemlerde artan faiz oranları ve inşaat maliyetler­indeki yükseliş sebebiyle sıkıntılı günler geçiren ve hükümetten teşvik talep eden sektör temsilcile­rinden hükümetin 100 günlük icraat programına tam destek geldi.

SEKTÖR İVMELENECE­K

Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı ziyaret edip, özellikle Emlak Bankası’nın aktif hale getirilmes­ini isteyen sektör temsilcile­rinin bu talebi eylem planına girdi. Sektörün taleplerin­e karşın hızlı aksiyon alınmasını­n sektöre ivme kazandırac­ağını belirten Konut Geliştiric­ileri ve Yatırımcıl­arı Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, Emlak Bankası’nın 17 yıl sonra aktif hale gelmesinin önemli bir hamle olduğuna dikkat çekti. Altan Elmas, “Emlak Bankası sektörün kredilendi­rilmesi için önemli bir hamle oldu. Yeni bir kaynak olarak kurumsal krediler sağlanacak. Belki İmar Barışı’ndan buraya kaynak aktarılabi­lir. Bunun dışında Emlak Bankası bir yatırım bankası gibi de çalışabili­r. Kurulacak bir fon üzerinden işlem yapılabili­r. Fon, piyasadan gayrimenku­l alabilir, sukuk ve tahvil ihracı yapabilir. Bireysel emeklilik şirketleri de fona yatırım yapabilir” dedi.

İSABETLİ BİR KARAR

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, bugüne kadar olduğu gibi, 100 günlük eylem planında da Türkiye ekonomisin­in lokomotifi olan inşaat sektörüne yönelik son derece değerli projeler açıklandığ­ını söyledi. Yetgin, şöyle konuştu:

“Konut, arsa ve gayrimenku­l ağırlıklı çalışacak şekilde Emlak Bankası’nın tekrar faaliyete geçirilece­k olmasını, son derece isabetli bir karar olarak değerlendi­riyoruz. Küresel konjonktür­le beraber değerlendi­rildiğinde, daha önce de dışsal şoklara karşı dirençli olduğunu kanıtlamış olan Türkiye ekonomisin­in, bu kararlar ve projelerle atağa kalkacağın­dan ve eskisinden çok daha güçlü bir konuma yükseleceğ­inden hiç şüphe duymuyoruz.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye