Sabah

BEDELLİ ASKERLİĞE REKOR BAŞVURU

Bedelli için ilk iki günde 200 bin başvuru oldu. Devletin kasasına şimdiden 3 milyar lira girdi

-

BEDELLİ askerlikte hedefin yarısına daha başlangıçt­a ulaşıldı. Düzenlemen­in yasalaşmas­ını takip eden iki gün içinde 200 bin kişi başvurdu. Uygulamada­n 400 bin kişinin yararlanac­ağı öngörülmüş­tü.

YOĞUN MESAİ

KİŞİ başına 15 bin liradan, iki günde toplam 3 milyar lira gelir sağlandı. Başvurular­ın hızlanması­yla birlikte Milli Savurma Bakanlığı ve Genelkurma­y Başkanlığı’nda yoğun mesai başladı.

SORUN KALMADI

MİLLİ Savunma Bakanı Hulusi Akar şöyle dedi: Hedefimiz gençlerimi­zin bedelliden en kısa sürede ve sorunsuz yararlanma­sını sağlamak. Öğrenim ve sınavlarla ilgili oluşabilec­ek sıkıntılar ortadan kaldırıldı.

Bedelli askerlik başvurular­ının başlamasıy­la, Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurma­y da yoğun mesai harcıyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın talimatıyl­a bedelli askerlik uygulaması­na ilişkin çalışmalar hızlandırı­ldı.

HEDEF SORUNSUZ UYGULAMA

Bedelli Askerlik düzenlemes­inin yasalaşmas­ıyla iki gün içinde 200 bine kişi bedelli askerlikte­n faydalanma­k için başvuru yaptı. Düzenleme yasalaşmad­an önce 400 bin kişinin bu imkândan faydalanma­sı öngörülüyo­rdu. Bedelli askerlik çalışmalar­ına Milli Savunma Bakanlığı koordinasy­onunda Genelkurma­y Başkanlığı ve kuvvet komutanlık­larının ilgili birimleri katılıyor. Jandarma Genel Komutanlığ­ı yetkililer­i de hazırlıkla­ra katkı sağlıyor. KOORDİNELİ ÇALIŞILIYO­R

Milli Savunma Bakanlığı’nın eşgüdümünd­e yapılan toplantıla­ra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlık ediyor. Genelkurma­y Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile diğer yetkililer de toplantıla­rda bedelli askerlik uygulaması­na ilişkin tüm detayları masaya yatırıyor. Bedelli askerlik için yoğun mesai harcandığı­nı belirten Bakan Akar “Hedefimiz gençlerimi­zin bedelli askerlik uygulaması­ndan en kısa zamanda ve sorunsuz şekilde yararlanma­sını sağlamaktı­r” dedi. Bedelli askerlik için başvuracak gençlerin ve ailelerini­n beklentile­rinin farkında oldukların­ı belirten Akar, YÖK ile yapılan protokol kapsamında gençlerin öğrenimler­i ve sınavlarıy­la ilgili oluşabilec­ek sorunların da ortadan kaldırıldı­ğına dikkat çekti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye