Sabah

Seri katil cezaevinde­n çıktı, 8. cinayeti işledi

Kayseri’de güvenlik görevlisi Sami Yılmaz’ı öldüren şüpheli, daha önce 7 kişiyi öldüren eski seri katil Hamdi Kayapınar çıktı. Kayapınar cinayetle ilgili olarak “Silahını çok beğendim. O yüzden onu öldürüp silahını aldım” dedi

-

KAYSERİ’DE kız kardeşi dahil 7 kişinin katili Hamdi Kayapınar cezaevinde­n çıktıktan sonra özel güvenlikçi­yi öldürdü. Seri katil, “Silahını çok beğendim. O yüzden öldürdüm” dedi. Öldürülen Sami Yılmaz’ın eşi Yıldız Yılmaz, “Bu caniyi salanlarda­n şikâyetçim” diye feryat etti.

Kayseri’de kız kardeşi dahil 7 kişiyi öldüren seri katil Hamdi Kayapınar (39), cezaevinde­n çıktıktan sonra yine kırmızı bisiklet kullanarak aynı yöntemle özel villanın güvenlik görevlisin­i av tüfeği ile öldürmekte­n yakalanara­k gözaltına alındı. Melikgazi ilçesi Erenköy Mahallesi’nde 2 Ağustos’ta bir villada özel güvenlik görevlisi olarak çalışan emekli uzman çavuş Sami Yılmaz (47) bulunduğu kulübede pompalı tüfekle öldürüldü. Cinayetin ardından Yılmaz’a ait tabancanın da alındığı belirlendi. Polis, bölgedeki 950 saatlik güvenlik kamerası kayıtların­ı inceledi. Zanlının kırmızı bir bisikletle olay yerinde keşif yaptığı, ertesi gün yine bisikletle gelerek eldiven ve maske kullanarak Yılmaz’ı av tüfeği ile öldürdüğü belirlendi. Zanlının 1998-2001 arasında Kayseri’de 7 kişiyi öldüren seri katil Hamdi Kayapınar olduğu belirlendi. Kayapınar’ın bu suçlardan dolayı 16 yıl hapis cezası yatıp geçen yılın şubat ayında tahliye olduğu ortaya çıktı. Özel harekât polisleri ve jandarma, düzenledik­leri operasyond­a zanlıyı, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde gözaltına aldı. Kayapınar’ın evinde yapılan aramada cinayette kullanılan av tüfeği, maske, eldiven, bisiklet, 83 fişek ve Yılmaz’a ait tabanca bulundu.

ŞUBATTA TAHLİYE EDİLMİŞ

Hamdi Kayapınar “Güvenlik görevlisin­in silahını çok beğendim. O yüzden onu öldürüp, silahını aldım” diyerek suçunu itiraf etti. Seri katil Kayapınar ilk olarak 1994’te 11 yaşındaki kardeşi Serkan Kayapınar’ı kıskançlık yüzünden iple boğarak öldürdü. 4 yıl hapis yattıktan sonra şartlı salıverile­n Kayapınar, 1998-2001 arasında 6 kişiyi öldürdü. Kayapınar cezaevinde­n çıktıktan sonra giyim mağazası sahibi Yaşar Sezer’i öldürdü. 6 ay sonra gece bekçisi Memiş Dinçaslan’ı, bir ay sonra da akaryakıt istasyonun­da pompacılık yapan İbrahim Genç’i öldürdü. Kısa süre sonra ise Melikgazi ilçesinde Cafer Şahin ve Abdullah Aslan’ı tüfekle vurarak öldürüp, cesetlerin­i çöplüğe attı. İnşaat bekçisi Ali Aras’ı da olayı gördüğü için öldüren Kayapınar bir inşatta kıstırılmı­ş, polis memuru İlhan Durus’u bacağından vurarak kaçmıştı. 2002’de yakalanan Kayapınar, iki kez müebbet olmak üzere diğer suçlarla 78 yıl hapse mahkûm edildi. 16 yıl cezaevinde kalan Kayapınar, geçen yıl şubatta tahliye edildi.

 ??  ?? Hamdi Kayapınar Emekli Sami Yılmaz, çocukların­ın eğitimi için yeniden çalışmaya başlamıştı.
Hamdi Kayapınar Emekli Sami Yılmaz, çocukların­ın eğitimi için yeniden çalışmaya başlamıştı.
 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye