Sabah

TÜRKİYE’Yİ UÇURACAK PROJELER MASADA

Türkiye ile ABD arasındaki diplomatik krizin çözümü için Dışişleri, Adalet, Hazine ve Maliye bakanlıkla­rından 9 kişilik heyet ABD’ye gitti

-

CUMHURBAŞK­ANLIĞI Hükümet Sistemi’nin ilk icra toplantısı Beştepe’de yapıldı. Toplam 13.5 milyar TL bedeli olan dev savunma projeleri ayrıntılı olarak değerlendi­rildi. Bu kapsamda, ATAK helikopter­ine yeni kabiliyetl­er kazandırıl­ması ve yeni İHA sistemleri geliştiril­mesi konuları ele alındı.

TÜRKİYE’DE FETÖ ve PKK bağlantıla­rı gerekçesiy­le yargılanan ve ev hapsinde tutulan ABD’li rahip Andrew Brunson’un serbest bırakılmas­ını isteyen ABD ile Türkiye arasında başlayan diplomatik krizde çözüme yaklaşılıy­or. Krizin çözümü için ön mutabakat sağlandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo arasında önceki gün bir telefon görüşmesi gerçekleşt­irildi. Görüşmede krizin çözümü konusunda fikir birliği sağlandı.

ÜÇ BAKANLIKTA­N ÜÇER İSİM

Bu kapsamda Dışişleri Bakan Yardımcılı­ğı’na atanan Sedat Önal başkanlığı­nda 9 kişilik bir heyet dün ABD’ye gitti. Heyette, Dışişleri,

Hazine ve Maliye ile Adalet bakanlıkla­rından 3’er isim yer aldı. Heyetin bugün ABD’li yetkililer­le bir araya gelerek iki ülke arasındaki sorunları masaya yatıracağı belirtildi. Bu arada ABD’nin Ankara Büyükelçil­iği’nin Twitter hesabından yapılan Türkçe açıklamada şu ifadeler yer aldı: TÜRKİYE SAĞLAM BİR DOST

“Gerginlikl­ere rağmen ABD, Türkiye’nin sağlam bir dostu ve müttefiki olmayı sürdürmekt­edir. Ülkelerimi­z, canlı bir ekonomik ilişkiye sahiptir. Bir ABD’li yetkilinin, doların 7 TL olacağı tahmininde bulunduğu yönündeki haberler uydurulmuş ve temelsiz bir yalandır.”

 ??  ?? Toplantıya Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Akar, İçişleri Bakanı Soylu, Genelkurma­y Başkanı Org. Güler ve Savunma Sanayisi Başkanı Demir katıldı.
Toplantıya Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Akar, İçişleri Bakanı Soylu, Genelkurma­y Başkanı Org. Güler ve Savunma Sanayisi Başkanı Demir katıldı.
 ??  ?? Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile telefonda görüştü.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile telefonda görüştü.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye