Sabah

Bu dönemde ana muhalefeti­n aklı devrede değil

- mbarlas#sabaK.com.tr Iacebook.com/meKmetbarl­as.sabaK

Amerika’nın İran’a uyguladığı yaptırımla­r acaba CHP yönetim kadrosu tarafından nasıl değerlendi­riliyor? Veya dolardaki yükselişe karşı CHP “Bir süre yatırımlar­ı durdurup, kendimizi toparlayal­ım” mı diyor?

Bu yol yanlıştır

Bir demokrasid­e ana muhalefet partisi ülkenin sorunların­a çözüm üretmek yerine sadece ağzı bozuk söylemlerl­e iktidara ve Cumhurbaşk­anı’na saldırmayı yeğ tutuyorsa, sonuç bugünkü gibi olur. Koltuğa yapışmış bir ezik kadro ile onun alternatif­i olan kadrolar, ülkede değil parti içinde iktidar olmak için birbirleri­ni yerler. İktidar partisi kadroları da rakipsizli­ğin rahatlığı içinde, hiç özeleştiri yapmazlar ve halktan uzaklaşırl­ar.

Büyük sayılar

Türkiye’nin büyüklüğün­e paralel olarak ülkenin sorunların­ın çapı da çok büyük... Düşünün ki koca İngiltere’nin ordusunun, kara, deniz ve hava kuvvetleri olarak toplam personel sayısı 90 bin dolayındad­ır. Buna karşı Türkiye’de yeni düzenleme ile yürürlüğe giren uygulaması için iki günde başvuranla­rın sayısı 200 bine ulaşmıştır.

Kısır gündem

Şu CHP’yi yönetenler birbirleri­ni yemek veya FETÖ kasetleri ile genel başkan devirmek gibi işler yerine mesela “Neden profesyone­l askerlik hâlâ gerçekleşm­edi” sorusunu sürekli gündemde tutsalardı, hiç bitmeyen “Bedelli Askerlik döngüsü” de sürekli gündemde olmazdı.

Zor günler

Hepimiz hem bizim için hem de bölge için zor günlerin eşiğinde olduğumuzu bilmeliyiz. ABD Başkanı Trump’ın dünyanın kabadayısı rolünde İran’a karşı uygulamaya başladığı yaptırımla­r, zaten kritik bir aşamada olan ekonomimiz­i daha da fazla vuracaktır.

Akıl eksikliği

Türkiye ne ABD ile ne BAŞYAZI

de ABD’siz yapabiliyo­r... Bu açıdan Trump’ın insafsız ve kuralsız İran yaptırımla­rı ile sade dış politikada değil ekonomide de sarsıntılı ve zor günler yaşayacağı­z. Böyle dönemlerde muhalefeti­n aklı da, krizleri aşmaya yardım eder. Ama eğer ana muhalefet sadece parti içi kavgalara kilitlenmi­şse, ülkenin siyasi aklı topallar.

Gerçekler

Evet... Zor günlerin eşiğindeyi­z. Böyle dönemlerde öfke değil akıl ağır bastığı takdirde, krizler daha kolay aşılır. Unutmayalı­m ki Trump’lar geçicidir. Ama Türkiye de, İran da, ABD de hep var olacaklard­ır. Eğer bu gerçeği ilgili herkes hatırlarsa, önümüzdeki günler daha rahat geçecektir.

 ??  ?? MeKmet BAR/AS
MeKmet BAR/AS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye