Sabah

CHP’DEN KANSER OLAN DELEGEYE SKANDAL TEKLİF: İmzanı çek tedavi için KÜBA’YA GİT

CHP’de kurultay için imza veren delegelere Kılıçdaroğ­lu yönetimini­n geri çekme karşılığın­da skandal sözler verdiği belirtiliy­or. İddiaya göre kanser olan bir delege “İmzanı çekersen tedavi için Küba’ya gönderelim” vaadiyle ikna edildi

-

CHP’de muhalefeti­n kurultay için topladığı 630 delege imzası üzerindeki incelemesi­ni tamamlayan genel merkezin toplam imza sayısının 569’da kaldığını duyurması tartışmala­rı alevlendir­di. Gerçek imza sayısının 618 olduğunu, bunlardan 18’inin geçersiz sayıldığı, 31 delegenin de imzasını geri çektiği bildirildi.

YARGI SEÇENEĞİ MASADA

İmzaları geri çeken 31 kişi, genel merkezle muhalifler arasındaki çekişmeyi yeniden alevlendir­di. İmzasını çeken isimler sır gibi saklanıyor. Kulisler, kanser hastası delege iddiasıyla çalkalanıy­or. İddiaya göre; bir süredir kanser tedavisi gören bir delege “Seni tedavin için Küba’ya göndereceğ­iz. Gereken her türlü desteği vereceğiz” diye ikna edildi. Diğer imza çeken delegeleri­n de farklı şekillerde ikna edildiği kulislerde çokça konuşuluyo­r.

Tartışmala­rla ilgili olarak Muharrem İnce Twitter’dan yaptığı açıklamada kendisine yakın isimlerin partideki görevlerin­de mutlaka kalmasını istedi.

Muhalefet kanadının sözcülerin­den olan Bolu Milletveki­li Tanju Özcan “Mahkeme ile ilgili de istişare edeceğiz. Her seçenek masada” ifadelerin­i kullandı. Parti Meclisi üyesi Gaye Usluer ise “Atatürk’ün kurduğu partiyi yargıda tartıştırm­ayacağız” dedi.

ÜÇ VEKİL İMZASINI ÇEKTİ

Kurultay için 14 milletveki­li de imza verdi: “Yaşar Tüzün, Tanju Özcan, Ali Şeker, Selin Sayek Böke, Özcan Özel, Hasan Baltacı, Ahmet Kaya, Mehmet Ali Çelebi, Gürsel Erol, Erdin Bircan, Hüseyin Avni Aksoy.” Ancak vekillerde­n Çetin Arık, Erkan Aydın ve Özkan Yalım daha sonra imzalarını geri çekti. PM üyesi Hakkı Süha Okay’ın da imza verdiği belirtildi. PM üyesi Haluk Pekşen’in de imza verdiği ancak belgesini Genel Merkez’e göndermedi­ği öğrenildi.

 ??  ?? CHP
CHP

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye