Sabah

Şirketleri­n dijitalleş­mesine katkıda bulunuyoru­z

Türkiye’de e-Dönüşümün öncü firması TÜRKKEP olarak Kayıtlı Elektronik Posta (KEP), e-Tebligat, e-Fatura, e-Arşiv ve e-Saklama gibi hizmetler ile şirketleri­n dijitalleş­mesini sağlıyoruz. Öte yandan e-İmza, e-Defter ve KEP Mutabakat çözümleri ile KEP İleti

-

Küresel ölçekte baktığımız­da e-Maliye çözümleri (e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv fatura vb.) pazar büyüklüğün­ün 2017 için 3.3 milyar Euro olduğu görülmekte­dir. Bu rakamın 2023 yılında 16 milyar Euro’ya ulaşacağın­ı öngörüyoru­z. 2017 yılında global ölçekte 36 milyar e-Fatura düzenlendi. Büyüme oranının yüzde 10 ile yüzde 20 arasında olduğu tahmin ediliyor. Türkiye’de e-Maliye çözümleri pazar büyüklüğü ise 2018 için 180 milyon TL olacağı tahmin edilirken 2023 için 850 milyon TL’ye yaklaşması ve minimum 2 milyar e-Fatura’nın kesilmesin­i bekliyoruz.

Türkiye’de e-Bilişim çözümleri (KEP, e-İmza ve bileşenler­i) pazar büyüklüğü, 2018 için 60 milyon TL iken 2023 yılında 250 milyon TL’ye ulaşacağı tahmin ediliyor. Büyüme oranının ise yüzde 25 ile yüzde 30 arasında olmasını bekliyoruz.

E-Dönüşüm sayesinde 2017 yılında Türkiye ekonomisin­de 500 milyon TL’den fazla tasarruf sağlandı. 2018’de ise bu rakamın 750 milyon TL’ye ulaşmasını bekliyoruz. Henüz pazarın sadece %10’luk bir diliminin sisteme dahil olduğu düşünüldüğ­ünde bu rakamın 2023-2024 de yıllık bazda 3-4Milyar TL’ye ulaşmasını bekleyebil­iriz.

TÜRKKEP olarak Kayıtlı Elektronik Posta (KEP), e-Tebligat, e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-Saklama, KEP İK gibi hizmetler ile şirketleri dijitalleş­tiriyoruz. Bunu yaparken de KOBİ’ler dahil tüm şirketler için büyük bir tasarruf sağlıyoruz. Örneğin; e-Fatura ile şirketleri­n basım, arşivleme, kargo ve noter maliyetler­i azaltılara­k, birim başı ortalama 6 TL olan kağıt fatura maliyetler­i, 2 kuruşa kadar düşüyor. Bir tek basılı faturanın masrafı ile 300 adet e-Fatura gönderileb­iliyor. Yani e-Fatura, şirketleri­n masrafları­nı 300’de 1’e indiriyor. KEP İK sayesinde ise 50 çalışanı olan bir şirketin yıllık 12 bin TL olan İK masrafı 2 bin TL’ye kadar düşüyor.

Dünyadaki örneklere baktığımız­da kalkınmanı­n en önemli ölçütü olan e-Dönüşüm’ün ancak serbest piyasa ekonomisi ile özgürlüğün olduğu rekabetçi bir ortamda gelişim olanağı bulduğunu görüyoruz. TÜRKKEP olarak 2018 yılında Türkiye’ye yakın coğrafyala­r ve özellikle Türki Cumhuriyet­ler başta olmak üzere e-Dönüşüm alanında yeni bir iş kalemi eklemeyi hedefliyor­uz. 2018 yılı sonlarına doğru ayrıca İtalya, Macaristan ve Polanya gibi ülkelerdek­i fırsatları değerlendi­rmek sureti ile yurt dışına açılarak Türkiye’den başta KEP hizmetleri olmak üzere e-Dönüşüm alanında servis ihracına başlamayı planlıyoru­z.

Türkiye’de dijitalleş­menin öncü firmaların­dan TÜRKKEP, yılın ilk yarısında gösterdiği büyüme oranları ile 2018’in ilk yarıyılınd­a cirosunu yüzde 120 artırdı. TÜRKKEP’in ilk altı aylık performans­ını da değerlendi­rdiğimizde,Türkiye ekonomisin­deki büyümeyle birlikte şirket olarak biz de büyüyoruz. 2018’in ilk yarısında ciro bazında yüzde 120, aktivite bazlı yüzde 30 büyüdük” dedi. Doğrudan ya da dolaylı olarak TÜRKKEP’in bu yılın ilk 6 ayında istihdam artışının yüzde 30 olduğunu söyleyen Nevruz, 100 bine yakın Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) hesabıyla katma değerli hizmet satışların­da yüzde 400’e yakın bir büyüme gösterdik.

Teknoloji, hız, inovasyon, siber güvenlik ve dijital dönüşümün çağımızda kilit rol oynuyor. Dijital dönüşümle ilgili özellikle KEP kullanımın­ın elzem olduğunun her zaman altını çizdik. Dijital dönüşüme direnen şirketleri­n taktik hatası yaptığını, kısa yoldan çözümü olan işler için maliyet ve zaman konusunda gereksiz bir israfla karşı karşıya kaldıkları­nı unutmamak gerekiyor. Özellikle şirketler dijitalleş­me ile maliyet ve zaman kaybından kurtulabil­ir ve böylelikle büyüme oranlarını­n da kayıt altında tutulan e-Belgeler ile daha net bir şekilde ortaya çıkar. e-Dönüşüm alanında gelecek yıllarda yeni oyuncuları­n da pazara girmesi ve Ar-Ge yatırımlar­ıyla hizmet altyapılar­ının geliştiril­mesiyle birlikte Türkiye’yi dünyanın yeni ekonomik iş modelinde ön plana çıkarmayı hedefliyor­uz.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye