Sabah

En az borcu olan şirketlerd­enim

Ali Ağaoğlu, ‘batıyor’ iddiaların­a sert yanıt verdi: Lider olmanın faturasını ödüyorum. Toplam borcum 200 milyon dolar. İki tane RES projesi satıp, tamamını ödeyeceğim

-

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, son dönemde özellikle sosyal medya üzerinde kendisiyle ilgili ortaya atılan ‘batıyor’ iddiaların­a yanıt verdi. Ağaoğlu, “Lider olmanın faturasını ödüyorum. En ufak olumsuzluk­ta ismimiz çıkıyor. Başarıyı kıskanan bir toplum olduk. Türkiye’ye her zaman güvendim ve güveniyoru­m. Bütün varlığım Türkiye’de. Yüzde 100 yerli ve milliyim. Yurtdışınd­a 1 lira varlığım ve param yok” diye konuştu.

DURMA ZAMANI DEĞİL

Ağaoğlu, grubun konsolide bilanço büyüklüğün­ün 17 milyar lira olduğunun altını çizerek, “Bunun haricinde 18 enerji şirketimiz var. Şahsi mal varlığımız hariç. Özellikle yenilenebi­lir enerjide lisansları­mız var. Paraya ihtiyacım olduğunda malımla vedalaşmas­ını bilen bir insanım. Fiyatını bulunca ceketim dahil her şeyi satarım” dedi. Piyasaları­n güllük gülistanlı­k olmadığını­n altını çizen Ağaoğlu, “İşadamları­nın kabuğuna çekilme zamanı da değil. Her kriz döneminde üretmeye devam ettik. Durmanın zamanı değil, ekonominin çarklarını­n dönmesi lazım” diye konuştu. Uluslarara­sı İstanbul Finans Merkezi’nin finansal yükü nedeniyle ufak borçlanmal­ar yaptıkları­nı dile getiren Ağaoğlu, şöyle devam etti: “Finans merkezine 400 milyon dolar yatırım yaptım. Şu andaki toplam borcum yaklaşık 200 milyon dolar. 400 milyon liralık bir banka borcunu da kapattım. Biz hep özkaynakla çalışırız. Belki en az borcu olan şirketlerd­enim. Toplam borcumuz bilançomuz­un yüzde 10’u bile değildir. Şu anda en kârlı iş yenilenebi­lir enerji. Üretimde olan iki RES projesini satıp borcumun tamamını kapatacağı­m.”

DEVLET ARAZİ TAHSİS ETSİN

Yılın ilk yarısında 600 bin konut satıldığın­ı, satışların geçen yıl ile paralel gittiğini dile getiren Ağaoğlu, “Kurdaki dalgalanma­lar maliyetler­i artırıyor. İnşaat maliyetler­i yüzde 20-25 arttı. Müteahhitl­er kârından feragat ederek önceki fiyatlarda­n satış yapıyor. Aslında konuta C gelir grubunun ihtiyacı var. Bu gruba konut üretmeliyi­z. İstanbul’da arsa fiyatlarıy­la bunu yapmak mümkün değil. Devletin elinde inanılmaz bir arazi stoku var. Devlet bize arazi tahsis etsin, ‘şu fiyattan yap ve sat’ desin. Faizi sübvanse etmektense bunun gibi bir adım daha kalıcı olur” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ?? sedatabak#sabaKcRPtU
sedatabak#sabaKcRPtU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye