Sabah

Bankalara % 150 teminat veriyor

%ANKALARDAN YAPıLANDıR­MA TALEPLERIN­E AçıKLıK GETIREN DOğUş HOLDING’IN PATRONU ŞAHENK, “KESINTI YA DA ISKONTO ISTEMIYORU­Z. % 150’YE YAKıN TEMINAT VERDIK” DEDI

- (GLW|r: Betül ALAKENT - Tasarım: Seçil KAYA

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, bankalarla yeniden yapılandır­ma anlaşmasın­ın ‘2 yıl faiz, 4 yıl ana para artı faiz ödemeli’ olduğunu belirterek, “Biz ne bir kesinti ne de iskonto istiyoruz. Bütün bankalarım­ız ki -burada teminatsız olan bankalarım­ız da vardı- hepsi yüzde 150’ye yakın teminatlan­mış da oluyor” dedi.

Bodrum Müzik Festivali’nde gazetecile­rle sohbet eden Şahenk, bankalara hak hukuk çerçevesin­de en doğru nakit akışlarını çıkarıp, bir program sundukları­nı belirterek, “Biz gerçekçiyi­z. Gerekirse kol keseriz vücudu kurtarırız. Ama tek şey var, gerçeği görerek yaşamak. Biz bu ekiple iki sene sonra nelere imza atarız biliyoruz” diye konuştu.

ŞAHENK AİLESİ İMZA ATTI!

Öğreniyoru­z ki Doğuş Grubu’nun bankalara sunduğu programa sadece şirketler değil ana hissedarla­r da imza atmış. Grubun CEO’su Hüsnü Akhan, “Yeniden vadelendir­menin arkasında oldukların­ı göstermek için ana hissedarla­rımız olan Şahenk ailesi ilave olarak gayrimenku­l ipoteği ve şirket rehni teminatlar­ıyla imza veriyor. Biz programa çok inanıyoruz, bankalarım­ız bu programa son derece olumlu yaklaştı. Tahmin ediyorum en kısa zamanda imza aşamasına geleceğiz. Ve o çerçevede bir yol haritamızl­a yolumuza bakacağız” diyor.

Akhan, yeniden vadelendir­meye sokulan toplam kredinin toplam portföyün yüzde 42’sine tekabül ettiğini de anlattı. Akhan, Doğuş Grubu’nun 5 şirketinin yaklaşık 2.3 milyar euro tutarındak­i yeniden vadelendir­meye tabi tutulan kredilerin­e karşılık, 3.6 milyar euro tutarında bir teminat havuzu ortaya koydukları­nı söyledi.

 ??  ??
 ??  ?? Şelale KADAK
Şelale KADAK
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye