Sabah

İki seri katilin ‘Kim daha çok öldürecek’ iddiası

8 kişinin katili Hamdi Kayapınar’ın, “İstanbul seri katili” denilen Seyit Ahmet Demirci ile “Kim daha çok adam öldürecek” yönünde iddiaya girdiği ortaya çıktı

-

SEKİZ kişinin katili Hamdi Kayapınar’ın 16 yıl önce İstanbul seri katili olarak anılan Seyit Demirci ile “Kim daha çok öldürecek” diye iddiaya girdiği ortaya çıktı. Kayapınar mahkemede pişkince “İddiayı ben kazandım” demiş.

Kayseri’de daha önce 7 cinayet işleyen ve son olarak geçen hafta bir villanın güvenlik görevlisin­i öldüren seri katil Hamdi Kayapınar’ın, İstanbul seri katili olarak bilinen Seyit Ahmet Demirci ile “kim daha çok adam öldürecek” yönünde iddiaya girdiği öğrenildi. Kayapınar yakalandık­tan sonra hakim karşısına çıktığında “İddiayı kazanan ben oldum” demiş.

Seri katil Hamdi Kayapınar ilk cinayetini 1994’te işledi. Anne ve babasının kendisinde­n daha çok sevdiğini düşündüğü 13 yaşındaki erkek kardeşini iple boğarak öldürdü. Daha sonra 4 yıl cezaevinde yattı ve şartlı tahliye oldu. Cezaevinde­n çıktıktan sonra 1998-2001 arasında 6 kişiyi öldürdü. İncir çekirdeğin­i doldurmaya­n sebeplerle cinayetler işleyen Kayapınar, bir defasında inşaatta kıstırıldı. Ancak kendisini yakalamak üzere olan polisi bacağından vurarak kaçtı. 2002’de yakalandı. Polise verdiği ilk ifadesinde ailesini ve toplumu suçlayan Kayapınar “Beni bugüne kadar kimse sevmedi. Babam hep aşağıladı. Toplum dışladı. Okula gidemedim. Meslek sahibi olamadım. Mutlu ailem ve beni seven anne babam olsaydı böyle olmazdım” dedi. SİLAHINI BEĞENDİĞİ İÇİN...

Kayapınar’ın, İstanbul’da 3 mobilyacıy­ı öldüren ve İstanbul seri katili olarak bilinen Seyit Ahmet Demirci ile ‘kim daha çok adam öldürecek’ yönünde iddiaya girdiği ortaya çıktı. Kayapınar, dönemin Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde yargılanır­ken, mahkemede hâkime “İddiayı kazanan ben oldum” dedi. Geçen yıl şubatta tahliye olan Hamdi Kayapınar son cinayetini Kayseri’de işledi. Bir villada özel güvenlik görevlisi olan emekli uzman çavuş Sami Yılmaz’ı (47) öldürdü. Polis, uzun çalışmadan sonra katilin profilini belirledi. Kısa süre sonra Kayapınar’a ulaşıldı. Yılmaz’ı tabancasın­ı beğendiği için öldürdüğün­ü söyleyen Kayapınar, çıkarıldığ­ı nöbetçi mahkemede hâkimin “Daha başka kişileri öldürmeyi düşünüyor muydun?” sorusuna ise sessiz kalarak cevap vermedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Üç kişinin katili Seyit Ahmet Demirci, 6 yıl cezaevinde kaldıktan sonra af yasasıyla serbest bırakıldı.
Üç kişinin katili Seyit Ahmet Demirci, 6 yıl cezaevinde kaldıktan sonra af yasasıyla serbest bırakıldı.
 ??  ?? Ali ALTUNDAŞ
Ali ALTUNDAŞ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye