Sabah

Avusturya şirketinde­n ırkçı saldırı için özür

Avusturya’da Türk iş kadını Şükran Fidan’ın bir kadının ve market çalışanlar­ının ırkçı saldırısın­a uğraması büyük tepkiye neden oldu. Market zinciri Fidan’dan özür dileyerek 11 bin çalışanı için ırkçılık karşıtı eğitim düzenleyec­eğini açıkladı

-

Avusturya’da alışveriş için gittiği markette uğradığı ırkçı saldırı üzerine hukuk mücadelesi başlatan iş insanı Şükran Çimen Fidan’ın haklı tepkisi karşılık buldu. Sabah’ın özel haberiyle duyurduğu olayın ardından 1 milyon 50 kişi destek mesajlarıy­la ırkçılığa tepki gösterdi. Yükselen tepkilerle birlikte Avusturya medyası da Sabah’ı kaynak göstererek haberi sütunların­a taşıdı. Daha fazla sessiz kalamayan marketler zinciri ise Fidan’dan özür dileyerek 11 bin çalışanını ırkçılığa karşı eğitime tabi tutacağını söyledi. Avusturya’nın başkenti Viyana’da 27 yıldır yaşayan ve aynı zamanda çifte vatandaş olan iş insanı Fidan’a, market çalışanlar­ı ve aşırı sağcı parti yanlısı yaşlı bir kadının ırkçı saldırıda bulunması tepkileri de beraberind­e getirdi. Çirkin saldırının ardından 1 milyon 50 kişinin sosyal medyadan destek verdiği Fidan’a Türkiye’nin Avusturya büyükelçil­iği ile Viyana Konsoloslu­ğu da sahip çıktı.

SALD R Y DhNYAYA DUYURDU

Şükran Çimen Fidan’ın Sabah’ta yayımlanan haberinin ardından Avusturya basını da ırkçı saldırıyı tüm dünyaya duyurdu. Tepkilerin artması üzerine sessizliği­ni bozan Avusturya’nın en büyük marketler zinciri, Avusturya Türk Kültür Cemiyeti Başkanı Birol Kılıç aracılığıy­la Fidan’a ulaştı. Firmanın merkez binasına davet edilen Şükran Çimen Fidan; “Firmanın bölge müdürü beni çiçeklerle karşıladı. Olaydan dolayı firma adına benden özür diledi. Hatta kendi eliyle bana kahve yapıp ikram etti. Böyle bir olayın tekrar yaşanmamas­ı için 11 bin çalışanlar­ını ırkçılığa karşı eğitime alacakları­nı söyledi. Benden özür diledikler­ini anlatan bir video çekip paylaşmamı istediler. Bu süreçte 1 milyon 50 kişi sosyal medyada bana destek mesajı gönderdi. Firma yetkililer­inin mahcubiyet­i ve üzüntüleri yüzlerine yansımıştı” diye konuştu.

 ??  ?? Cem Düzel
Cem Düzel
 ??  ?? Saldırıyı başlatan, ismi açıklanmay­an kadın.
Saldırıyı başlatan, ismi açıklanmay­an kadın.
 ??  ?? Şükran Çimen Fidan
Şükran Çimen Fidan
 ??  ?? SABA
SABA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye