Sabah

KUZEYDE VE GÜNEYDE SEL FELAKETİ

Ordu’da sağanak, afete dönüştü. Sel sularına kapılan 8 köprü yıkıldı. Ev ve çatılarda mahsur kalanlar iş makinesi ve helikopter­le kurtarıldı

- Hamza ALP - Murat ALHAN S

2RD ’N N 7 ilçesinde şiddetli yağış sele dönüştü. Metrekarey­e 80 kilogram yağış düştü, çok sayıda heyelan yaşandı, 8 köprü yıkıldı, evler boşaltıldı. Karadeniz Sahil Yolu’nda ulaşım durduruldu. Toprak kayması sonucu fındık toplayan tarım işçileri yaralandı. Bir fabrikada mahsur kalan 165 işçi güçlükle tahliye edildi. Antalya Elmalı’yı ise sel ikinci kez vurdu. Tarım arazileri sular altında kaldı, hayvanlar telef oldu.

Ordu’da etkili olan sağanak yağmur, felakete yol açtı. En ağır hasar Ünye, Fatsa ve Perşembe ilçelerind­e meydana geldi. 80 kg yağışın düştüğü bölgede çok sayıda heyelan, toprak kayması da yaşandı, 8 köprü yıkıldı. Ünye’de Cevizdere Köprüsü’nde çökme oluştu. Karadeniz Sahil Yolu trafiğe kapatıldı. Samsun-Ordu karayolund­a araç geçişleri tek şeritten verildi. Ev ve işyerlerin­de mahsur kalan yüzlerce vatandaş ise belediye ve sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

‘SON YILLARIN EN BÜYÜK AFETİ’

Cevizdere mevkisinde faaliyet gösteren bir tekstil işletmesin­de mahsur kalan 165 işçi de iş makineleri ve helikopter desteği ile kurtarıldı. Ünye ilçesi Yiğitler Mahallesi’nde, toprak kayması sonucu fındık toplayan 5 kişi yaralandı. İlçedeki Tabakhane Deresi de taştı. Ordu Valisi Seddar Yavuz, vatandaşla­rı tedbirli olmaları konusunda uyararak, “Devletin tüm imkânları seferber edildi” dedi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da “Son yılların en büyük afetiyle karşı karşıyayız. En büyük tesellimiz can kaybının olmamasıdı­r” ifadesini kullandı.

ERDOĞAN: YARALAR SARILACAK

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ordu’nun ilçelerini vuran sel felaketiyl­e ilgili yetkililer­den bilgi aldı. Cumhurbaşk­anlığı kaynakları­ndan edinilen bilgiye göre; Ordu Valisi Seddar Yavuz ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ı telefonla arayan Erdoğan, yaraların sarılması için tüm imkanların seferber edileceğin­i belirtti. Başkan Erdoğan’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu’nu da Ordu’ya gönderdiği kaydedildi.

 ??  ??
 ??  ?? Ünye’de köprü çöktü. Elmalı’da zarar 15 milyon TL.
Ünye’de köprü çöktü. Elmalı’da zarar 15 milyon TL.
 ??  ?? Ünye’deki Cevizdere Köprüsü’nde çökme meydana geldi. Fatsa’da denize akan 30 tona yakın fındık adacıklar oluşturdu.
Ünye’deki Cevizdere Köprüsü’nde çökme meydana geldi. Fatsa’da denize akan 30 tona yakın fındık adacıklar oluşturdu.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye