Sabah

s ra E r r a a

- Betul.alakent@sabah.com.tr

Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Booking.com’la aynı durumda olan 20’ye yakın internet sitesi hakkında hukuki işlem başlatma kararı aldı. Yönetim Kurulu toplantısı­nda konuyu gündemine alan TÜRSAB, açıklaması­nda, “Türk pazarında, Türk müşteriye, Türkiye’de ürün ve hizmet satarak kazanç elde etmesine rağmen vergi ödemeyerek Türk tur operatörle­riyle haksız rekabet eden Airbnb, Agoda, Skyscanner ve Expedia gibi 20’ye yakın site ile ilgili hukuki işlem başlatılma kararı alınmıştır” denildi.

HAKSIZ REKABET

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, tıpkı Booking. com’da olduğu gibi haksız rekabet davası açılacağın­ı söyledi. Bağlıkaya, “Bizim ülkemizde bizim vatandaşım­ıza tatil satıyorlar. Aynı işi yapan Türk tur operatörle­ri vergi öderken onlar vergi de ödemiyor. Bu haksız rekabeti ortadan kaldırmak için dava açıyoruz” dedi. Bağlıkaya, bu sitelerin yurtdışınd­a yabancılar­a Türkiye’yi pazarlamas­ına yönelik bir sorun olmadığını­n altını çizdi. Şu anda bu yönde faaliyet gösteren sitelerin tespiti için çalışma başlatıldı­ğını aktaran Bağlıkaya, Kurban Bayramı’ndan sonra yapılacak yönetim kurulu toplantısı­nda dava açılacak sitelerin belirlenec­eğini ve ardından avukatları­n harekete geçeceğini kaydetti.

Booking.com kararının sektörü olumsuz etkilemedi­ğine dikkat çeken Bağlıkaya, “Booking’in Türk seyahat acenteleri kolaylıkla doldurdu. Üstelik bu acenteler devlete vergisini de veriyor” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ?? Başkan Erdoğan dün TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ve yönetim kurulu üyelerini Külliye’de kabul etti.
Başkan Erdoğan dün TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ve yönetim kurulu üyelerini Külliye’de kabul etti.
 ??  ?? EKONOMİ
EKONOMİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye