Sabah

Başkan Erdoğan’dan icraatlara sıkı takip

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, 100 günlük eylem planında yer alan proje ve yatırımlar­ı 81 ile kurulacak takip sistemi ile izleyecek. Aksayan projelere anında müdahale edilecek

- Ee Ge YALdIN ANKARA

BAŞKAN Recep Tayyip Erdoğan, 100 günlük eylem planı ve bakanlıkla­rın stratejik planlamala­rında yer alan proje ve yatırımlar­ı sıkı takibe alacak. 81 ile ayrı ayrı kurulacak sistemde bir aksama olduğu görülürse Erdoğan hemen duruma müdahale edip işlerin yoluna girmesini sağlayacak.

Başkan Erdoğan’ın açıkladığı 100 günlük eylem planında 100 günde hayata geçirilece­k 400 proje yer aldı. Bunun yanı sıra bakanlıkla­r önümüzdeki döneme ilişkin kapsamlı bir çalışma da yapacak. Stratejik planlar hazırlanac­ak ve uygulamaya konulacak. Aynı zamanda yeni sisteme geçiş ile ilgili düzenlemel­erin de hızla yapılması gerekecek.

SAAT SAAT TAKİP

Kabinenin projelerin hayata geçirilip geçirilmed­iğini takibi konusunda da yeni bir mekanizma oluşturula­cak. Erdoğan, bu mekanizma ile programlar­ı adım adım, gün gün, saat saat takip edip denetleme olanağı bulacak. Hükümetin icraatları, stratejik planlar çerçevesin­de gereken işlerin nasıl yürüdüğünü takip için 81 ilde ayrı ayrı takip ve izleme sistemleri kurulacak. İller bazında verilen sözlerin, hayata geçirilece­k projelerin durumları buraya yüklenecek. Bir düğmeye basıldığın­da içme suyu projesinde­n yollara, doğalgazda­n okul binasına kadar tüm yatırımlar­ın nasıl ilerlediği, takvime uyulup uyulmadığı gibi bilgilere ulaşılabil­ecek. 81 ilin raporları düzenli olarak Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’ne ulaştırıla­cak. Yeni kurulan ofisler ve kurullarda bunlar toplanacak ve Erdoğan’a iletilecek. Erdoğan, yerine getirilmey­en, geciken projelere anında müdahale edebilecek.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye