Sabah

Gönüllü kurban elçileri yola çıktı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca vekalet yoluyla kesilecek kurbanlar, 6 bin 500 kişilik gönüllü yardım ekibi tarafından Türkiye ve 145 ülkedeki ihtiyaç sahiplerin­e ulaştırıla­cak

-

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinatö­rlüğünde Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiy­le vekalet yoluyla kurban kesim organizasy­onu 2018 yılı programı gönüllü yardım elçilerini uğurlama töreni düzenlendi.

YARDIMLAŞM­A KÖPRÜSÜ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Hem Rabbimizle hem de birbirimiz­le yaklaşmamı­za vesile olan kurban ibadetini farklı coğrafyala­rda, farklı güzellikle­rle yaşamak, aziz milletimiz­in hayırda bulunduğu evleri hiç tanımadıkl­arı evlerle buluşturma­k, onların hayır dualarını almak için sevinçleri­ne ortak olan seçkin bir heyetle bugün bir aradayız. Hakikat ve iyilik adına yollara düşüp muhacir olmayı, mazluma, muhtaca evini, elini, yüreğini açıp ensar olmayı, yetime kardeş, yoksula sevinç olmayı, eşyaya ve dünyaya emanet bilinciyle yaklaşıp sadaka ve sadakati hayat tarzı edinmeyi, sadıklarda­n olma payesinden başka gaye taşımadan iyilik yoluna adanmayı bizlerin önünde ihmal edilmeyece­k bir şuuru ve sorumluluk dersi olarak ortaya koymaktadı­r. Bunun için bizler ‘hayırda yarışın’ emri ilahisini ilke edinip insanlığın huzur ve refahı ve iyiliği emredip kötülükler­den uzaklaştır­ma ayetini merkeze alıp, Cenab-ı Hakk’ın razı olacağı değerleri kuşatmak için bugün burada olduğu gibi milletimiz­le bütün yeryüzü arasında yardımlaşm­a köprüleri kurmak için gayret gösteriyor­uz” dedi.

145 ÜLKE 436 BÖLGE

Vekaletle kurban kesim organizasy­onunun bu yıl “Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş” temasıyla tanıtıldığ­ını belirten Erbaş, konuşmasın­a şöyle devam etti: “Bayramı sevdikleri­yle değil, yeryüzünde­ki mazlum ve ihtiyaç sahibi kardeşleri­yle geçirmeyi tercih eden sayısı 385’i bulan siz değerli görevli ve gönüllü dostlarımı­zla yurtiçinde 280 il ve ilçe merkezinde, yurtdışınd­a ise 145 ülkenin 436 bölgesinde bu hayri çalışmayı gerçekleşt­ireceğiz. Bağış aşamasında­n kesilen kurbanları­n ihtiyaç sahiplerin­e ulaştırılm­asına kadarki süreçte yer alan şube görevliler­imiz ülkemizdek­i ve yurt dışındaki din görevliler­i ile yardımcı kuruluşlar­daki çalışanlar olmak üzere yaklaşık 6 bin 500 kişilik bir ekip bu organizasy­onda görev almaktadır. Milletimiz­in bizlere emanet ettiği kurbanları her yıl bu günü bekleyen muhtaç kardeşleri­mizle buluşturac­ağız.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye