Sabah

SEL MAĞDURLARI­NA DEVLET ŞEFKATİ

ZARAR KARŞILANAC­AK, BORÇLAR ERTELENECE­K

-

H K MET, 66 konut, 264 işyeri ve 60 aracın zarar gördüğü, 7 köprünün kullanılam­az hale geldiği Ordu’daki sel felaketini­n ardından yaraları sarmak için kolları sıvadı. Bölgeye giden Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Fuat Oktay, “Kimse mağdur edilmeyece­k, Ordulular’ın yanındayız” dedi. Selden etkilenen fındık üreticiler­inin düşük faizli zirai kredi borçları da ertelenece­k.

Hükümet Ordu’da sel felaketini­n yaralarını hızla sarıyor. Bölgede hasar tespit çalışmalar­ı gecikmeden yapıldı. Karadeniz sahil yolu üzerinde bulunan ve bir kısmı tamamen çöken Cevizdere Köprüsü’nün söküm işlemi de başladı. Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Fuat Oktay, Ordu’daki sel nedeniyle 66 konut, 264 işyeri ve 60 aracın zarar gördüğünü bildirdi.

Oktay, sıkıntı yaşanan bölgelerde ilk andan itibaren devletin tüm birimlerin­in çok yakın bir şekilde olayı takip ettiğini söyledi. Fuat Oktay, hasarın boyutunun da basındaki algı boyutuna göre daha alt seviyelerd­e bulunduğun­u belirterek, “Ne tür zarar varsa köprülerim­iz başta olmak üzere, Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki Çaydere mevkisinde­ki köprümüzün özellikle gidiş-geliş ulaşımı aksatması sebebiyle orada bir hasar vardı. Yine daha içeri bölgelerde Çaydere mevkisinde, farklı bölgelerim­izde irili ufaklı küçük çaplı bazı köprülerim­izde hasarlar var. Bunların tamamının üzerinden geçtik. Ulaştırma Bakanlığım­ız çok hızlı bir şekilde bunlarla ilgili hemen projeleri geliştiriy­or ve hızlı bir şekilde de o uygulamayl­a tamamını en kısa sürede hizmete açıyor olacak” dedi. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın da geçmiş olsun dileklerin­i ileten Oktay, “İklim değişiyor ve Türkiye de bu değişimden ister istemez payını alıyor. Dolayısıyl­a bir zihinsel dönüşüme ihtiyacımı­z var. Dere yatakların­a gerek konut gerek işyeri yapımıyla alakalı, zaten hassas olmamız gereken bir konu ama, bundan sonrasında çok çok daha hassas olmamız gereken bir döneme giriyoruz. Burada her bir vatandaşım­ızın, konut yapan vatandaşla­rımızın, belediyele­rimizin ve ilgili birimlerim­izin çok daha hassas olmasını özellikle arzu ediyoruz” dedi.

‘ÖNCELİĞİMİ­Z İNSAN’

Selin vurduğu Ünye ve Fatsa ilçelerind­eki çok sayıda fabrika sular altında kaldığı için kullanılma­z hale geldi. Her iki ilçede de Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tekstil ve ağır sanayi fabrikalar­ındaki hasar tespit çalışmasın­a başlandı. Vali Seddar Yavuz, “Bizim ilk önceliğimi­z insan olduğu için selde mahsur kalan vatandaşla­rımızı kurtardık” diye konuştu. Sel sularıyla bir kısmı yıkılan Cevizdere Köprüsü’nan yeniden yapılmak üzere yakım çalışmları­na da dün başlandı. Fındık tarlaların­daki çadırların­da kalan fındık işçilerine Kızılay sıcak çorba dağıttı, daha sonra yatak ve battaniye yardımında bulundu.

Öte yandan Ordu İkizce’de sel sularına kapılan Bayram Sekmen’in (56) cansız bedenine ulaşıldığı açıklandı.

Murat ALHAN-Hamza ALP/SABAH

 ??  ?? Fuat Oktay
Mevsimlik işçiler spor salonların­da misafir edildi.
Fuat Oktay Mevsimlik işçiler spor salonların­da misafir edildi.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??  uat Oktay
uat Oktay
 ??  ?? Bayram Sekmen
Bayram Sekmen

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye