Sabah

THY’DEN YENİ YUVAYA FATİH YÜRÜYÜŞÜ

Dünyanın en büyüğü Yeni İstanbul Havalimanı’na taşınma Fatih’in gemileri karadan yürütmesi gibi ihtişamlı olacak

-

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Atatürk Havalimanı’ndan Yeni Havalimanı’na taşınma stratejisi­ni açıkladı: BU taşınma dünya havacılık tarihinin en büyük göçü olacak.

300 KİLOMETREL­İK KONVOY

TAŞIMA işini 15 bin TIR yapacak. 45 saatte tamamlanac­ak. KONVOYUN uzunluğu 300 kilometrey­e ulaşacak. FATİH’İN İstanbul’u fethine 30 bin asker katılmıştı. Bizde de 33 bin personel olacak.

İLK UÇUŞ ANKARA’YA

YENİ yuvamıza atalarımız gibi Fatih yürüyüşü gerçekleşt­ireceğiz. KONVOY 30 Ekim’de yola çıkacak. 31 Ekim saat 14.00’te ilk uçak kalkacak.

İLK uçuş Ankara’ya, yurt dışı uçuşu ise Azerbaycan ve KKTC’ye olacak.

Hava Yolları’nın toplam gelirleri, 2018’in ilk yarı yılında önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 30 gibi önemli bir artış göstererek 6 milyar dolar seviyesine ulaştı. 2017 yılının ilk yarısında 17 milyon dolar olan esas faaliyet kârı, 2018’in ilk yarısında yükselen petrol fiyatların­a rağmen artan talep ve birim gelirler ile birlikte 258 milyon dolar oldu. Temmuz ayı yolcu ve kargo trafik sonuçların­ı açıklayan Türk Hava Yolları, yüzde 85.3’lük performans ile tarihinin en yüksek temmuz ayı doluluk oranını yakaladı. Geçen yılın aynı ayının yüksek bazda olmasına rağmen, yolcu sayısı, ücretli yolcu kilometre ve doluluklar­daki artış Türkiye’ye ve Türk Hava Yolları’na olan talebin artarak devam ettiğinin önemli bir göstergesi oldu.

 ??  ?? YENİ HAVALİMANI DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ ATLANTA’NIN 4 KATI
YENİ HAVALİMANI DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ ATLANTA’NIN 4 KATI
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye