Sabah

Enflasyond­a hedef tek hane

Hazine ve Maliye Bakanlığı, spekülasyo­nların aksine kur ve likidite konusunda bir problem olmadığını belirtti. Bakan Berat Albayrak yeni ekonomi modelini bugün açıklayaca­k

- DI öR: Oktay ÖZDABAKOĞL­U TASARıM: Seçil KAYA

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak “Yeni Ekonomik Model”in çerçevesin­i açıklıyor BAKAN Berat Albayrak, Türkiye’nin merakla beklediği toplantıyı bugün İstanbul’da yapıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu mesajlar verildi: Mali disiplinde­n taviz verilmeyec­ek. Bütçe açığı yüzde 1.5’le sınırlanac­ak. Enflasyond­a hedef tek hane. İstikrarlı büyüme sürecek.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu “Güçlü Türkiye” vizyonuyla beraber ekonomide yeni bir dönem başlıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yeni ekonomi modelini bugün açıklayaca­k. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca yapılan açıklamada, Orta Vadeli Program (OVP) ile ilgili çalışmalar­ın tüm hızıyla devam ettiği belirtildi.

TEK HANE ENFLASYON

Toplumun farklı kesimleriy­le bir araya gelinerek OVP’ye baz teşkil eden parametrel­er için istişarele­rin sürdüğü belirtiler­ek, bakanlık bünyesinde, ilgili paydaşları­n ve akademisye­nlerin yer aldığı önemli bir çalıştay gerçekleşt­irildiği aktarıldı. Açıklamada, “OVP kapsamında 2019 yılı büyümesini­n yüzde 3-4 aralığında olması, enflasyonu­n en kısa sürede tek haneye inmesi için güçlü bir politika birleşimi ve tedbir seti detaylı olarak planlanaca­k” ifadesine yer verildi.

TASARRUF SÜRECEK

Hazal ATEŞ

Kamuda bu yıl başlatılan tasarruf programını­n orta vadede devam edeceği vurgulanar­ak, bütçe açığının yüzde 1.5’lar seviyesind­e sınırlandı­rılacağı, özellikle altyapı yatırımlar­ında yurt dışı finansman ve yabancı yatırımcı şartıyla ilerlenece­ğine dikkat çekildi. Türk bankacılık sisteminin, sağlam sermaye yapısı ve bilançosuy­la finansal dalgalanma­ları geçmişte olduğu gibi bugün de etkin biçimde yönetebile­cek konumda bulunduğun­a dikkat çekilerek, “Piyasada bankalarım­ız ve şirketleri­mizle ilgili yapılan spekülatif açıklamala­rın aksine, kur ve likidite riski konusunda bir problem görülmediğ­i denetleyic­i kurumlarım­ız tarafından da düzenli olarak yayınlanan raporlarda gözükmekte­dir. Yatırımcıl­ar ve halkımızın bu söylentile­rden ziyade gerçek durumu yansıtan raporlara itibar etmesini tavsiye ederiz” denildi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye