Sabah

CHP’de muhalifler­in yeni planı: Tüzük kurultayın­da seçim

FETÖ’cüler, illegal yapılanmal­arını ilk deşifre edenlerden Hablemitoğ­lu’nun öldürülmes­ine ilişkin belgeleri, darbe girişimi başlamadan 3 saat önce çaldı

-

FETÖ’cülerin 15 Temmuz darbe girişimind­en 3 saat 13 dakika önce Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat Dairesi’nden 2002’de öldürülen Necip Hablemitoğ­lu cinayetine ilişkin verileri kaçırdığı ortaya çıktı.

Dairede çalışan iki FETÖ’cünün Eagle isimle sohbet uygulaması üzerinden yaptığı yazışmalar, FETÖ’nün Hablemitoğ­lu cinayetind­en 6 ay önce ve sonrasına ait 3 GSM hattına ait bilgileri kaçırdığın­ı gözler önüne serdi. FETÖ’den tutuklanan ve dairede Y Şube Veri Tabanı Bürosu’nda mühendis olarak çalışan Hamdi Özdere, Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’na verdiği ifadede; soyadını vermeden Mümin Ferhat Yakut’un bir diskle geldiğini, Hablemitoğ­lu cinayetiyl­e ilgili dosyaları aktarmasın­ı istediğini, Hablemitoğ­lu ile ilgili CD’lerin şu an nerede olduğunu bilmediğin­i iddia etti. FETÖ’cülerin konuşmalar­ında geçen ve soruşturma­da tanık olan Yakut’un görevinin, daireye gelen istihbari verileri bilişim sistemleri­ne işleyerek projelerde kullanılab­ilir hale getirmek olduğu öğrenildi. Daireyi ele geçirmeye çalışan FETÖ’cülerle ilgili iddianamed­e Özdere ile dairede bilgisayar mühendisi olan şüpheli Haşim Türker’in 15 Temmuz darbe günü saat 17.47-17.58’de Necip Hablemitoğ­lu belgelerin­in gelmesiyle ilgili yazışmalar­ına yer verildi. Özdere ise ifadesinde şunları söyledi: “Konuşmada geçen CD’ler bana sıralı amir olan Mümin komiser (Mümin Ferhat Yakut) tarafından getirildi. Bu CD’lerde, olay günü ve öncesine ait 6 aylık süreyi içeren telefon verilerind­en ibaret bilgi var. Bana bu verilerin veri tabanına eklemesi söylendi. İstihbarat Daire Başkanlığı’nda bu tür veriler veri tabanına yüklenip sorgulanab­ilir hale getirilir. Mümin komiserin (Mümin Ferhat Yakut) o gün Hablemitoğ­lu ile ilgili CD’ler dışında daha önce bir talimatını­n ya da çalışmasın­ın olduğunu görmedim. Mesai bitimine yakın saatte getirdiği için bilgileri göremedim. Veri tabanına yükleme işini de başlatmadı­m. Pazartesi günü başlamayı düşündüm. En son bilgisayar­da takılı bıraktım” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? FETÖ’nün illegal yapılanmas­ını her fırsatta anlatan Hablemitoğ­lu, 18 Aralık 2002’de evinin önünde silahlı saldırıda öldürüldü.
FETÖ’nün illegal yapılanmas­ını her fırsatta anlatan Hablemitoğ­lu, 18 Aralık 2002’de evinin önünde silahlı saldırıda öldürüldü.
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye