Sabah

Ekonomi güçlü parasal sıkıntı yok

-

Recep Tayyip Erdoğan, iş dünyası ile buluşmasın­da 2.5 milyon esnafa da müjde verdi. Başkan Erdoğan, TESK Başkanı Bendevi Palandöken’in yerel yönetimler ve kamu kurumların­ın irili ufaklı ticaretle esnafın önünü kestiğini söyleyince, “Belediye başkanlığı­m döneminde buna dikkat ediyordum. 100 günlük eylem planı kapsamında bu konuda düzenleme yapılacak” dedi. Başkan Erdoğan, önceki gün TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklı­oğlu ve beraberind­eki heyeti kabul etti. Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde basına kapalı gerçekleşe­n toplantıda Başkan Erdoğan talimat verecekler­ini söylediler. Bu işi Ticaret Bakanlığı düzenleyec­ek” dedi.

Edinilen bilgiye göre Başkan Erdoğan iş dünyası ile görüşmesin­de, Bendevi piyasalard­aki spekülatif Palandöken gelişmeler­in gerçeği yansıtmadı­ğını belirterek, “Hiçbir alanda sıkıntı yok. Parasal konularda da. Her anlamda stoklarımı­z yeterli. Önümüzü görecek vaziyettey­iz. Bunların hepsi oyun. Hem AB hem de ABD ile ilgili konularda düzelme kaydediliy­or” dedi. ekonomi gündemine ilişkin de önemli mesajlar verdi.

TESK Başkanı Palandöken, Başkan Erdoğan’la görüşmeye ilişkin SABAH’a yaptığı değerlendi­rmede esnafa müjdeli haber verdi. Palandöken, “Başkanımız­a yerel yönetim, kamu kurumların­ın ticaret yapmasına ilişkin kuralların koyulmasın­ı istedik. Serbest ticarete engel oluyorlar. Esnaf da bunla başa çıkamıyor. Başkan Erdoğan, benzeri sıkıntılar­ın belediye başkanlığı döneminde de yaşandığın­ı söyledi.

Bu sıkıntılar­ın giderilmes­i için

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye