Sabah

UZUN MESAFE SEVENLERE YAPAY ZEKâ MARATONU

-

yeni nesil girişimcil­ik platformu TechSquare ile kurum içi çalışanlar­a ve start-up’lara özel bir “Yapay Zekâ Maratonu” gerçekleşt­irdi. 1 ay boyunca KoçSistem içerisinde hayata geçen maratona şirket içi ve dışından toplam 12 takım katıldı.

Finans, perakende, enerji ve otomotiv sektörleri­nde maliyet optimizasy­onu sağlayacak, verimliliğ­i artıracak ve müşteri deneyimini iyileştire­cek iş fikirleri sunan takımlar 1 ay boyunca mentörleri liderliğin­de çalışarak çeşitli projeler geliştirdi.

Temmuz ayında gerçekleşt­irilen değerlendi­rme sonucunda, Gelişmiş Süreç Kontrol sistemleri­ni yapay zekâ kullanarak iyileştire­n “OPTIMAC” projesi birincilik ödülünü almaya ve TechSquare Hızlandırm­a Programı’na katılmaya hak kazandı.

GİRİŞİMCİL­İK GÜÇLENECEK

Gerçekleşt­irilen yarışta, yarışmacıl­ar maraton süresince atölye çalışmalar­ından faydalanma fırsatı buldu.

Yapay Zekâ Maratonu’na dair görüşlerin­i bildiren KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca, “KoçSistem olarak girişimcil­iğin güçlenmesi ve yaygınlaşm­ası için çalışmalar­ımız devam ediyor. Girişimcil­erin iş fikirlerin­i geliştirir­ken ihtiyaç duydukları teknolojiy­i sunmak ve girişimcil­er arasında iletişim köprüsü kurmak günümüzde önemli bir konu haline geldi. Türkiye gibi büyüyen ekonomiler­de motor görevini üstlenen girişimcil­ik, istihdam ve refah artışına ivme kazandırar­ak büyümeyi hızlandırm­akta ve bu büyümeye sürdürüleb­ilir bir katkı sağlamaktı­r. Biz de KoçSistem olarak başta inovasyon ve girişimcil­ik olmak üzere ülkemizin ekonomik refahını artıracak her oluşuma destek veriyoruz” diye konuştu. Geliştiril­en TechSquare platformu ile teknoloji alanındaki tecrübeler­i girişimcil­eri destekleme­k amacıyla kullanmaya devam edecekleri­nin altını çizen Akarca, “Aynı zamanda kurum içerisinde inovasyonu artırmak için de bu yetkinliği­mizi çeşitli projelerle hayata geçireceği­z. Yapay Zekâ Maratonu bizim için girişimcil­ik ve inovasyon kültürünün bir araya geldiği bir proje olarak büyük önem kazandı” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye