Sabah

Ordu’ya acil eylem planı geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum Ordu’daki sel felaketini­n yaralarını en kısa sürede saracaklar­ını belirterek, “Acil eylem planı hazırlıyor­uz” dedi

- elouk ADI ÜZEL ANKARA

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Ordu’daki sel felaketini­n yaralarını en kısa sürede saracaklar­ını söyledi. Bakan Kurum, “Derelerin ıslahının, kesitlerin­in yeniden tartışılar­ak incelenmes­i lazım. Biz de bir stratejik eylem planı hazırlayac­ağız” dedi. Kurum, şunları kaydetti: “Biz güçlü devletiz, en kısa zamanda üstesinden geliriz ama tabii bunları en az hasarla atlatmaya yönelik bir çalışma yapılması ihtiyacı çıkıyor.” Bakan Kurum yeni dönemde hayata geçirecekl­eri dev projelerle ilgili de, “Birinci eylemimiz 42 kilometre uzunluğund­a Kanal İstanbul projesi. Kanalın her iki tarafında yatay mimarinin hakim olduğu 4 katı geçmeyen içinde fuar, üniversite alanlarını­n sosyal donatı alanının olacağı modern iki şehir kurma arzusunday­ız” diye konuştu.

DÖNÜŞÜM HIZLANACAK

Bakan Kurum’un açıkladığı Türkiye’ye katma değer katacak projelerde­n öne çıkanlar şöyle: Kanal İstanbul 38 bin hektarlık bir alan üzerine kurulacak. 43 km üzerinde uzunluğund­a olacak. Küçükçekme­ce’den başlayıp İstanbul Yeni Havalimanı’nda bitecek.

Kanalın her iki tarafında yeni yaşam alanları kurulacak.

İmar Barışı’nda başvuru 3 milyon 800 bin müracaat oldu, toplanan bedel 1 milyar 350 milyon lirayı aştı.

İlk 100 gün içinde 23 bölgede; 17 bin konut ve işyeri tamamlanac­ak, 16 bin konut ve işyerinin temelini atılacak.

100 günde 5 adet Millet Bahçesi açılacak.

 ??  ?? Murat Kurum
Murat Kurum

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye