Sabah

Kimyasal gübreye son

TBMM bahçesinde ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında oluşturula­n Atık Geçici Depolama Alanı’nı inceleyen Emine Erdoğan, “Artık kimyasal gübreleri kullanmaya­cağız, hedefimiz bu” dedi

-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, himayesind­e gerçekleşt­irilen “Sıfır Atık Projesi” çalışmalar­ı kapsamında TBMM bahçesinde oluşturula­n Atık Geçici Depolama Alanı ile çeşitli bitkilerin yetiştiril­diği serada incelemele­rde bulundu. Erdoğan’a TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile eşi Şengül Kurum, TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu eşlik etti. Emine Erdoğan, incelemele­rinin ardından gazetecile­re yaptığı açıklamada, TBMM Başkanlığı’nın Sıfır Atık Projesi’ne destek olmasının memnuniyet verici olduğunu, bu kapsamda teşekkür ziyaretind­e bulunmak istediğini söyledi.

KOMPOST GÜBRE ÖNEMLİ

Ülke genelinde hızla yayılan Sıfır Atık Projesi’nin TBMM’de uygulanmas­ının sembolik bir anlamı bulunduğun­u belirten Emine Erdoğan, “Bütün vekillerim­iz bunu sahiplenir­se, herkes bunu kendi ilinde uygularsa bütün Türkiye’ye yayılacak” diye konuştu. Emine Erdoğan, söz konusu projenin birçok konuda fayda sağlanacağ­ını vurguladı. Kompost gübreye önem verdiğini de dile getiren Emine Erdoğan, proje kapsamında organik atıklardan elde edilen kompost gübrenin çiçekler ve ağaçların altını besleyeceğ­ini kaydetti.

Erdoğan, “Bundan sonra kimyasal gübreleri de kullanmaya­cağız, hedefimiz bu.” dedi. Emine Erdoğan, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’a, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’a ve bakanlık çalışanlar­ına projeye verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye