Sabah

RAKAMLARLA SÜPER LİG

-

Toto Süper Lig’de 2018-2019 sezonu bugün Ankara’da oynanacak Ankaragücü­Galatasara­y maçıyla başlıyor. 61. sezonda 13 ilden 18 takım, 290 gün sürecek toplam 306 maçlık periyotta hedeflerin­e ulaşmaya çalışacak. 26 Mayıs’a kadar sürecek olan maraton öncesinde öne çıkan bazı noktalar ise şunlar: Ligin ilk büyük mücadelesi 4.haftada Trabzonspo­r ile Galatasara­y arasında Trabzon’da oynanacak. İkinci büyük karşılaşma ise 6.haftada Ülker Stadyumu’nda Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında.

SüSer Lig ekipleri şu ana kadar kadroların­a 34’ü yabancı olmak üzere 91 futbolcu transfer ederken, bu oyunculara yaklaşık 25 milyon Euro bonservis ve kiralama bedeli ödendi.

Ligde 18 futbol takımı oyuncu satışların­dan 36 milyon Euro kazandı. Böylece gelir giderlerde­n 10 milyon Euro üstü kar edildi.

Kadrolarda bulunan oyuncuları­n çıktıkları maç sayıları incelendiğ­inde ise M.Başakşehir’de yer alan 26 futbolcu toplam 2486 maçta kariyerler­i boyunca görev yaptı ve turuncu lacivertli­ler en deneyimli ekip oldu.Bu değer Beşiktaş’ta 2149, Fenerbahçe’de 2089, Galatasara­y’da ise 1647 oldu. Transferma­rkt verilerine göre şu anda ligde kadro değeri en yüksek ekip 84,5 milyon Euro ile Galatasara­y olurken, Ankaragücü ise 10,6 milyon Euro kadro değeri ile en düşük değerli ekip durumunda bulunuyor.

SüSer Lig’de forma giyecek olan oyuncular arasında piyasa değeri en yüksek isim 15 milyon Euro’luk değeriyle Swansea’dan Fenerbahçe’ye kiralanan Andre Ayew oldu. Golcüleri ile ön plana çıkan Süper Lig’de bu ligde gol kralı olmuş dört futbolcu sahada ter dökecek. Gomis (Galatasara­y), Vagner Love (Beşiktaş), Aatif (Fenerbahçe), Burak Yılmaz (Trabzonspo­r). SüSer Lig’in kralları arasında yer alan Burak Yılmaz, aynı zamanda ligde 280 maçta attığı 159 gol ile en golcü faal isim durumunda bulunuyor. Ligin en yaşlı futbolcusu 38 yaşındaki Akhisarspo­r’ın file bekçisi Bora Körk olurken, en genç futbolcusu ise 16 yaşındaki Bursasporl­u Muhammed Emin Sarıkaya oldu. Ligin yeni sezonunda 25 hakem görev alacak. Bu hakemler arasındaki yeni isimler ise Zorbay Küçük, Abdülkadir Bitigen ve T.Kaan Numoğlu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye