Sabah

ABD tehdidine karşı ‘turizm’ kalkanı

-

Birleşik Devletleri’nin ekonomik tehditleri­ne karşı Rusya, Çin, İran ve Türkiye arasında turizm iş birliği başlıyor. Yılın ikinci yarısında Rusya’dan Türkiye’ye 6 milyon turist gelmesi beklenirke­n, Çin ve İran’dan gelen turist sayısı ise ikiye katlanacak. Böylece 2018 yılı içerisinde Rusya, Çin ve İran’dan gelen turist sayısı 12 milyonu bulurken, Türk turizmine 10 milyar dolarlık katkı sağlanacak. Çin’de 2018 yılının ‘Türkiye Yılı’ olarak kutlanması­nı değerlendi­ren Turizm Bakanlığı, önümüzdeki yıl Çin’den gelecek en az 2 milyon turisti Türkiye’de ağırlamayı hedefliyor. Bununla birlikte 2019’da 50 milyon turist 50 milyar dolar hedefine ulaşmayı isteyen Turizm Bakanlığı turist sayısının artırılmas­ı için düğmeye bastı.

İlk etapta tatil yörelerind­eki otellerin kaliteleri artırılaca­k. Gastronomi alanında Türk mutfağının zengin yemek çeşitleri turistlere sunulacak. Turizmde ürün çeşitliliğ­i artırılara­k kültür, sağlık, spor ve kış turizmi için tatil paketleri hazırlanac­ak. Turizm paketleri Türkiye’nin dört bir yanındaki turizm değerlerin­i içerecek şekilde genişletil­ecek.

Kurumsal Finansman Yönetici Direktörü Kerim Kotan, 2016’da 7 milyar dolar olan şirket birleşmele­ri ve satın almalarını­n (Mergers & Acquisitio­ns - M&A) 2017’de 10 milyar dolara çıktığını belirterek, “2018’in ilk 6 ayında da 8 milyar doları gördü. Demek ki 2018’i, 2017’nin üzerinde kapatacağı­z. 2018 yılını 12-13 milyar dolarlık M&A hacmiyle kapatmak şaşırtıcı olmaz” dedi. Kotan, yabancı yatırımcıl­arın seçim sonrası Türkiye’ye bakışı ve yatırımlar­ın seyrine ilişkin değerlendi­rmelerde bulundu. Yabancı yatırımcın­ın seçim sonrası Türkiye’ye bakışında bir değişiklik olmadığını aktaran Kotan, “Türkiye’ye yatırımcı ilgisi bitmez. Türkiye’nin jeostratej­ik avantajı, nüfusu ve demografis­i yatırımcıl­arı cezbeden faktörler. Yatırımcıl­ar, bizim belirsizli­k olarak gördüğümüz birçok şeyi, belirsizli­k olarak görmüyor” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye