Sabah

BANKALARA SALDıRıP DöVIZ ALMA YOLUNA GITMEYIN

ERDOĞAN’DAN İŞ DÜNYASINA UYARI:

-

Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Valiliği’nin düzenlediğ­i akşam yemeğinde ildeki sivil toplum kuruluşu temsilcile­riyle de bir araya geldi. Türk sanayicile­rine çağrı yapan Erdoğan özetle şunları söyledi: ■

Özellikle sanayicile­rimize sesleniyor­um. Bankalara saldırarak oralardan döviz alma yoluna gitmeyin. Battık, bittik, işi sağlama alalım gibi yollara lütfen tevessül etmeyin. Eğer böyle bir yola tevessül ederseniz yanlış yaparsınız. Bu milleti diri, ayakta tutmak sadece bizim görevimiz değildir, sanayicini­n de tüccarın da görevidir. Aksi takdirde biz de başta şahsım B planını, C planını uygulamak zorunda kalırım. Bunu da böyle biliniz.

Birileri cüsselerin­e güvenerek ülkemize diz çöktürmeye çalışıyor. Kur silahı üzerinden ekonomimiz­i sarsabilec­eklerini zannediyor­lar. Ekonomik tetikçiler­ini kullanarak, iplerini ellerinde tuttukları kredi derecelend­irme kuruluşlar­ıyla üzerimize saldırıyor­lar. Saldırdıla­r, ne oldu, hiç. Batmış, bitmiş bir Yunanistan’a sürekli derece veriyorlar. Ya bitmiş zaten, versen ne olacak? Türkiye’nin notunu indirecekm­iş. İndirsen ne yazar? Biz ne durumdayız onu gayet iyi biliyoruz.

Ülkemiz hakkındaki tutumu belli kimi basın yayın organların­ı asparagasl­a, yalan yanlış haberlerle besleyerek Türkiye’nin direncini kırabilece­klerini düşünüyorl­ar. Bunlar Türk milletini zerre kadar tanımıyorl­ar. Türk milletini tehdit etmek hiç kimsenin, hiçbir devletin, hiçbir kredi derecelend­irme kuruluşunu­n haddi değildir.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye