Sabah

Trump’ın ABD’sini güzel günler beklemiyor ki

-

TürkIyE’DE GünDEmIn DAlGAlAnDı­ğı zAmAnlArDA, BAnA “Bu durumun sonu nasıl olacak” DIyE sorAn yABAnCı DIplomAtlA­rA DA, yABAnCı GIrIşImCIl­ErE DE vErDIğIm BIr klIşE CEvAp vArDır. ABD IlE IlIşkIlErI­n DolAr FIyAtınA ADEtA krIzE BEnzEr BIr şEkIlDE yAnsıDığı Bu GünlErDE Bu klIşE CEvABımı HAtırlAtmA­lıyım...

Biz böyleyiz

- Türkiye gelişen, daima ileri giden, enerji dolu ve heyecan verici bir ülkedir. Türkiye’ye güvenenler daima kazançlı çıkmıştır. Ama BAŞYAZI biz Türklerin hayatımız inişli çıkışlıdır. Bizler de ülkemizle birlikte gelişiriz. Her yeni kuşak eskisinden daha müreffeh, daha bilinçli, daha bilgilidir.

Bugünümüz daha iyidir

- Ancak dışarıdaki ve onların güdümünde olan içerideki kriz üretim mekanizmal­arı hiç ara vermeden çalıştıkla­rı için, bazı dönemlerde kötümser ve hatta bazı dönemlerde endişeli oluruz. Sonunda düzlüğe çıkacağımı­zı bilsek de, iniş ve çıkışlar bizi moral açısından etkiler. Türkiye’nin bugünü ile dününü karşılaştı­rdığınız zaman halk çoğunluğun­un hiçbir zaman dünü aramadığın­ı görürsünüz.

Kendimize güveniyoru­z

GEçEn HAFtA BAşkAn YArDımCısı MIkE PEnCE WAsHInGton’DA Brunson IçIn konuşmA yApArkEn vE TürkIyE’yE nElEr yApACAklAr­ını AnlAtırkEn sAlonDA BulunAn Brunson’un EşInE DE GönDErmE yApmıştı. Dün BAktım Brunson’ın EşI İzmIr’DE Brunson’un kIlIsEsInD­EkI AyInDEyDI. DEmEk BIz Bu HAnımın TürkIyE’yE GIrIşInI EnGEllEmEy­E GErEk GörmEyECEk kADAr kEnDImIzE GüvEnIyoru­z.

ABD’yi ne bekliyor?

SonuçtA Trump-PEnCE IkIlIsInIn AJAn pApAz Brunson’u vEsIlE EDErEk TürkIyE’yI HEDEF AlAn DüşmAnCA GIrIşImlEr­InIn DE kısA sürE IçInDE BoşluğA kArışACAğı­nı söylEyEBIl­IrIm. ABD Iç sIyAsEtInI­n kArmAşık GünlEr yAşADığı vE Bu yüzDEn ABD’nIn tüm müttEFIklE­rI IlE Trump’ın kAvGA EttIğI vE kEnDIsInDE­n önCEkI BAşkAnlArı­n ImzAlADığı tüm AnlAşmAlAr­ı yok sAyDığı BIr DönEmDEyIz.

Bekleyelim, göreceğiz

ÖnümüzDEkI GünlErDE Trump’ın GörEvDEn AlınmAsı sürECInE GIrIlDIğIn­I vE Trump’ın BAşlAttığı tICArEt sAvAşlArın­ın ABD tükEtICIsI­nI DE, ABD EkonomIsIn­I DE vurDuğunu GörürsEk şAşırmAyAl­ım. BuGün krIz şEklInDE nItElEDIğI­mIz DurumlAr BIzI sıyırıp GEçErlEr. AmA Bu krIzlErIn BEnzErlErI ABD’yI vurDuğu zAmAn EkonomI DE sosyAl yApı DA Alt üst olur.

Ya sabır...

Trump-PEnCE IkIlIsInIn SIyonIstEv­AnGElIst AmErIkAn yoBAz sEçmEnlErI­nIn kAsım ArA sEçImlErIn­DE GözlErInE GIrmEk IçIn TürkIyE’yE yAptırımlA­r uyGulAmAsı­nA kArşı tABII kI BIz GErEkEnlEr­I yApACAğız vE zAtEn yApıyoruz. VAtAnDAşlA­r olArAk DA “Ya sabır, ya selamet” DEmEmIz HErHAlDE rAHAtlAtıC­ı olACAktır.

mbarlas#sabah.com.tr facebook.com mehmetbarl­as.sabah

 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye